Program


Templomi bérlet 3.

Templomi bérlet 3.

Bach h-moll mise

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 23. hétfő, 20:00

„Számomra Bach elsősorban Isten-bizonyíték. Ebben a zenében, eszközeiben, nincs semmi romantika, semmi nosztalgia, semmi árnyék, feleselő dialektika. Semmi keresés: csupa találat! Semmi feleselés: csupán a centrum sodrása, a központ ereje, lüktetése. Mennyország-érv ez a zene, bizonyítéka annak, hogy ellentétek nélkül is van élet, sőt, az ellentétek nélküli életnek lendülete a leghatalmasabb, a »legizgalmasabb«. Klasszikus zene, s aki vonzásába kerül, annak a számára Bach az egyetlen klasszikus, mindenki más romantikus keresőnek hat az ő közelében. Örökös megérkezés ez a muzsika, s ezért nincs benne semmi szorongás, ezért merészel örökké útra kelni.” Pilinszky János szavai ezek arról a zeneszerzőről és zenéjéről, akinek egyik legjelentősebb, korszakos és egyetemes jelentőségű alkotását hallhatjuk ezen a felemelőnek ígérkező estén. A h-moll mise időtlen mű, a hit lenyomata, Isten és ember közötti híd; érdekessége, hogy látszólagos mérnöki pontossága és megszerkesztettsége ellenére is érzelemgazdag, már-már érzelmes kompozíció – Jézus keresztre feszítése például szívbe markolóan fájdalmas zenével szólal meg, a feltámadást ábrázoló tánczene (!) pedig felvillanyozóan életigenlő. Ez a magnum opus olyan, mint egy nagy regény: érdemes újra elolvasni, mert minden életszakaszban mást mond, és bár egyre jobban értjük, teljesen sosem fogjuk.

 

Samuel Marino - szoprán I.

Gavodi Zoltán - szoprán II.

Alex Potter - alt

Markus Francke – tenor

Wolf Matthias Friedrich – basszus


Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

Hamar Zsolt karmester

 

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat