Program


V4 Operettgála / A Visegrádi Csoport magyar elnöksége alkalmából

V4 Operettgála / A Visegrádi Csoport magyar elnöksége alkalmából

Az operett soknemzetiségű műfaj: ismerünk francia és angol operetteket, de olasz, spanyol vagy orosz műveket is e műfajhoz sorolhatunk. Mégsem tévedünk, ha megállapítjuk, hogy Közép-Európa népei számára különösen kedves közös kulturális kincset jelentenek az e régióban keletkezett operettek.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 30. szombat, 19:30

A hajdani Osztrák-Magyar Monarchia polgárai alkották meg - részben már a birodalom megszűnése után - az operett itteni arany- és ezüstkorának klasszikus műveit, melyeknek mindmáig népszerű slágereiből áll össze e gálakoncert programja.
Rost Andrea az 1980-as évek végén, a Magyar Állami Operaház ösztöndíjasaként kezdte pályáját. A magyar szoprán villámgyorsan meghódította a világ operaházait - a bécsi Staatsopertől a milánói Scaláig, a New York-i Metropolitantől Japánig. Repertoárja legendás Mozart-alakításoktól a Rigoletto Gildájáig, sőt immár a Pillangókisasszony és a Tosca címszerepéig ível. Katarzyna Kuncio Walter Berry növendéke volt Bécsben, és Schubert dalainak ihletett előadójaként 1997-ben nemzetközi énekversenyt nyert Osakában. A lengyel mezzoszoprán 2004 óta a Deutsche Oper am Rhein társulatának tagja, s Cherubino, Octavian és a meseoperabeli Jancsi alakítójaként a nadrágszerepek valóságos specialistája. Richard Samek 2006-ban, Brnóban debütált. Tenorját azóta a cseh és a szlovák operaközönség mellett az osztrák, a német és a francia publikum is megismerte. A fiatal cseh tenor a mörbischi tószínpadtól Drezdáig operettekben is gyakran szerepel. Clemens Unterreiner osztrák bariton 2005 óta a bécsi Staatsoper tagja. Kortárs szerzőkig terjedő operarepertoárjában hangfajának mind lírai, mind német, olasz és francia hősiszerepek megtalálhatók. Énekel oratóriumokban, ad dalesteket, és operettekben is gyakran színpadra lép.

A rendezvény a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány megbízásából a 2017-2018-as magyar V4-elnökség keretében valósul meg.

Műsor:

Dvořák: g-moll szláv tánc, op. 46, No. 8
Lehár: Giuditta - Szép itt az élet és oly vidám
Kálmán: Csárdáskirálynő - Sylvia belépője
Kálmán: Marica grófnő - Hej, cigány!
J. Strauss: A denevér
- Quadrille
- Orlovszky áriája
Lehár: A víg özvegy - Ajk az ajkon
Lehár: A mosoly országa - Vágyom egy nő után
    
Moyzes: Garammenti táncok, op. 43 - IV. tétel
Kálmán: Marica grófnő - Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket
Lehár: A víg özvegy
- Vilja-dal
- Danilo belépője
Moniuszko: Halka - Mazurka
J. Strauss: A cigánybáró - Czipra jóslata
Lehár: Giuditta - Giuditta belépője


Vezényel: Peter Valentovič

Közreműködők:

szoprán: Rost Andrea
mezzoszoprán: Katarzyna Kuncio
tenor: Richard Samek
bariton: Clemens Unterreiner
Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

Akár egy Agatha Christie krimi a Szex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat