Program


Wagner és a kortársak – Camilla Nylund dalestje /Helmuth Deutsch: zongora

Wagner és a kortársak – Camilla Nylund dalestje /Helmuth Deutsch: zongora

Ami egy művész életében jellemző tevékenység, az fontos, meghatározó - arról tehát mindenképpen tudnunk kell. Ami viszont a „nem jellemző” kategóriájába tartozik, az izgalmas, bizsergető. Ki ne érdeklődne Victor Hugo rajzai és akvarelljei iránt? Hasonló a helyzet, ha német kortársának dalairól hallunk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 15. péntek, 19:00

Richard Wagner úgy vonult be a zenetörténetbe, mint a zenedráma meghatározó mestere. Ez a műfaj hangzásában, apparátusában, komplexitásában, sőt időtartamát tekintve egyaránt grandiózus. Ez Wagner legsajátabb világa: a monumentális arányoké. De hiszen Wagner dalokat is írt! Milyenek lehetnek? Hogyan használja az énekhangot mesterünk akkor, ha a szoprán nem hatalmas színpadon áll, és nem nagy létszámú, rézfúvókkal megerősített zenekar a társa, hanem egy kis pódiumon, egyetlen zongora kíséretében, meghitt érzésekről énekel? Izgalmas felfedezőút megismerni Wagner dalait, mérlegelni, mit fogad el kortársai eszköztárából, s miben különbözik tőlük. Ez kiváltképp érzékletesen figyelhető meg akkor, ha egy Wagner-dalest műsorán más 19. századi zeneszerzők alkotásai is szerepelnek.
Kalauzunk, a finn Camilla Nylund otthonosan mozog a Wagner-repertoár területén: neki köszönhetjük a 2011-es Budapesti Wagner-napok Lohengrin-előadásának emlékezetes Elza-alakítását. Partnere, a német Helmut Deutsch korunk egyik legjelentősebb zongorakísérője a dal műfajában. A Müpában immár visszatérő vendég: ő volt Jonas Kaufmann partnere a művész emlékezetes dalestjén, 2016 júniusában.

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat