Program


Zenél a világ! - A Szaharán innen és túl / Hang-szer-szám

Zenél a világ! - A Szaharán innen és túl / Hang-szer-szám

A sorozat főszereplői a zene "szerszámai", a hangszerek. Velük ismerkedhetnek meg a hallgatók autentikus élő zene által, az azt megszólaltató szakértő muzsikusok segítségével. Ebben a félévben a világot járjuk: különböző földrészek népi eredetű zenéjével és ritkán látható hangszereivel találkozhatnak a gyerekek a koncerteken és az azokat követő hangszerbemutatókon.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 18. szombat, 11:00

A djembe Nyugat-Afrika hagyományos ütőhangszere. Jellegzetes hangzását elsősorban lentről fölfelé szűkülő, majd hirtelen kiöblösödő, hengeres formájának köszönheti. Tetejére általában erős kecske- vagy borjúbőrt feszítenek, ez adja a dob sajátságos hangzását. A hagyomány úgy tartja, hogy három szellem lakik a djembében: a fáé, amelyből a dobot faragták, az állaté, amelynek bőréből az ütőfelület készül, valamint a dobkészítő mesteré, akinek szakmai tudása nélkül nem készülhet el a dob.
A guembri eredetileg a marokkói gnawa törzs által használt, háromhúrú pengetős hangszer, amelynek egyetlen darab fából kivájt testét tevebőr fedi, hasonlóan a bendzsó bőrmembránjához. A játékos nemcsak pengeti, hanem ütőhangszerként is használja a guembrit. Kisebb eltérésekkel Észak-Afrika más területein is elterjedt, az arabok által is ismert hangszer.

A sorozat megvalósításában partnerünk az Ethnosound világzenei hangszerbolt.

Korosztály: 6-12 év

Közreműködik: Cheikh Ibrahima Fall (Szenegál, Guinea), Said Tichiti (Marokkó), Mbaye Ndiaye (Szenegál), Fehér Károly

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Ajánló


Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat