Program


13. Román Filmhét: Rövidzárlat

13. Román Filmhét: Rövidzárlat

Tizenharmadik alkalommal szervezi a Budapesti Román Kulturális Intézet az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közösen a budapesti Román Filmhetet.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 18. vasárnap, 15:00

13. Román Filmhét
Nyolc új filmmel és egy Arany Medvével - november 15. és 19. között

Tizenharmadik alkalommal szervezi a Budapesti Román Kulturális Intézet az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közösen a budapesti Román Filmhetet. Az ötnapos magyarországi ősbemutató-sorozat alkalmából a budapesti közönség a román filmgyártás nyolc friss, ugyanakkor rangos díjakat is begyűjtő produkcióját tekintheti meg az Urániában.

A filmeket szokás szerint eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük.

RÖVIDZÁRLAT
dráma, r.: Cătălin Saizescu, 109’, 2018
A tizenötéves Melania teherbe esik osztálytársától, Emitől. Az aggódó szülők  véget akarnak vetni a fiatalok szerelmének, elhatározzák, hogy örökbe adatják a titokban megszületendő gyermeket. Az újszülött intenzív osztályra kerül, ahol azonban tűz üt ki. A filmet valós esemény ihlette, amely annak idején egész Romániát mélyen megrázta: a Giulești szülészotthonban egy rövidzárlat nyomán tűz ütött ki, amelyben elképzelhetetlen körülmények között életét vesztette hat koraszülött.

Ajánlatunk


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be:…

A humorban bővelkedő vígjátékunk különlegessége, hogy Nagy Sándor közel negyven karaktert kelt életre.

Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat