Program


21/22 Sörgyári capriccio vjb
4

21/22 Sörgyári capriccio vjb

A cseh nemzeti léleknek éppen úgy része a sör, mint a magyarnak a pálinka. Ezt számos irodalmi alkotás bizonyítja Hasek Svejkjétől, Hrabal Sörgyári capricciojáig. A Veres 1 Színház előadása ezen a nyomon indul el, hogy mint egy különleges kaleidoszkópban, mulatságos élethelyzeteket, romantikus kalandokat, emberi sorsokat mutasson meg az aranyló sör szétpukkanó hab-buborékjaiban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 17. péntek, 19:00

Anyám imádta a színházat, egész életében színházat játszott, imádott próbálni és szerepelni, és én azt kívántam, bárcsak olyan volna, mint a többi anya. A családunk olyan volt, mint egy körhinta, de nem anyám, hanem Pepin bácsi volt a tengely, amely körül forgott. (…) A bácsikám volt az én cipészmesternek és malátafőzőnek álcázott Múzsám. Lelkesedtem Pepin bácsiért, a város minden férfija pedig anyámért lelkesedett.(Hrabal: Zsebcselek)

 

Bognár Róbert és Schlanger András friss, egészen új dramaturgiai megközelítésében nem csupán az eredeti regény, de szinte az egész hrabali legendárium megelevenedik. A színészek kaméleonként változnak át a városka jellegzetes karaktereivé épp úgy ahogy a díszlet is képes a néhány jelzés szerű elemmel utcából hálószobává, majd irodává, vagy épp a gyár fölé magasodó kéménnyé válni. A nézőkkel közös nagy gyermeki játékot erősíti a szereplőkből alakított alkalmi zenekar is, amely az élőzene semmihez nem hasonlítható hatását hívja segítségül a varázslathoz. Aki a Sörgyári capricciót választja, egy vidám, mégis érzelmes estét választ éppen úgy, mint egy nyáresti, baráti sörözéskor.

Szereplők:Földes Eszter, Kerekes József, Mohai Tamás, Janik László, Zorgel Enikő, Pál Tamás, Krajnik-Balogh Gábor, Fellinger Domonkos, Pásztor Tibor, Fekete Linda, Csáki EdinaésCsányi Erika


Fordította: Bognár Róbert

Látványtervező: Kuti Letícia

Zenei vezető: Nyitrai László

Koreográfus: Blaskó Borbála

Rendező: Schlanger András

Ajánlatunk


A Szegedi Nemzeti Színház Tánckarának estje.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat