Program


3. "Karácsony "

3. "Karácsony "

Karácsonyi varázslat
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 18. szombat, 19:00

Műsor:

Mozart: A-dúr zongoraverseny
Operaáriák
Karácsonyi énekek szimfonikus feldolgozásai

Közreműködnek:
Kriszta Kinga- operaénekes
Oberfrank Péter- karmester, zongoraművész

Vezényel: Kovács János

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) No. 23. A-dúr zongoraversenye első tételéből napsugaras fényben ragyog ki az A-dúr hangnem minden fiatalos bája, vidámsága. A zenekar által bemutatott dallamokat a zongora virtuózan pergeti tovább.A lassú tétel fisz-moll hangnemű, könnyes, fájdalmas zene. A tétel 6/8-ban ringatózó lejtése és pontozott siciliano-ritmusai a pasztorális, idilli zenék jellegzetes kellékei – ám ezúttal többről van szó: a zongora töprengő, magányos monológjának egyszerűségében is nagyon kifejező dallamossága mélységesen komoly tartalmat közvetít, melynek megjelenítésében fontos szerepet játszanak a zongoraszólamra mindvégig jellemző nagy hangköz ugrások. A hangvétel komolyságát csak időlegesen oldja a tétel A-dúr középrésze. A finálé nemcsak terjedelmében, de kidolgozottságában is az 1. tétellel vetekedő, ellenállhatatlan lendületű szonáta-rondó, melyet a témák, motívumok pazarló bősége jellemez. Itt a klarinétok többször is szólószerepben lépnek fel, s általában figyelemre méltó a zongora és a fafúvók „külön” párbeszéde, egymást utánzó, kiegészítő játéka. A rondóforma második epizódjában az Adagio fisz-moll hangneme tér vissza. A zárótétel eleje vidám, huncut hangvételű. A tétel közepén szenvedélyessé komorul a hangulat, majd ismét derűre vált, a záró kódában jut tetőpontjára ez a vidámság.A koncert második felében fontos szerephez jut az emberi hang. A Szombathelyen is nagyon kedvelt művészházaspár, Kriszta Kinga és Horváth István egy színes válogatást nyújt át karácsonyi ajándékként a számukra kedves operaáriákból és az ünnephez kapcsolódó, mindannyiunk által ismert dalokból.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) –…

MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat