Program


4. Hevhetia Fesztivál | Pavel Jakub Ryba & Petr Valášek (CZ)

4. Hevhetia Fesztivál | Pavel Jakub Ryba & Petr Valášek (CZ)

Az 1961-es születésű, energikus stílusáról ismert basszusgitáros és zeneszerző Pavel Jakub Ryba Csehország legnevesebb dzsesszzenészei közé tartozik. Széleskörű repertoárjában egyaránt helyet kap a jazz, a klasszikus zene, a pop vagy a rock. Több mint húsz éve tartó aktív pályafutása során mindvégig sikerült megőriznie saját zenei identitását; lemezeiről és koncertjeiről egyaránt elismerően számol be a jazz sajtó.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 5. szerda, 20:00

Ryba 1991-ben készítette el Mind The Step című első lemezét a prágai rádió big bandjének jeles zenészeivel. Később saját trióját is Mind the Step névre keresztelte, ebben Petr Albert Venkrbec szaxofonos és Jiří Kolman dobos voltak társai. A Mind The Step 2004-ben elkészítette a Morally Topless című lemezt, amelyen Mike Stern gitáros is közreműködött. A lemez anyagával az USA-ban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Olaszországban, Angliában, Magyarországon, Lengyelországon és Oroszországban is turnéztak. Olyan helyszíneken játszottak, mint a New York-i Knitting Factory, a moszkvai Le Club vagy a Birmingham Symphony Hall. Ryba nemzetközi hírű zenészpartnerei között Mike Stern mellett többek között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Josef Skrzek, Gary Lucas, vagy Jana Koubkova. Pavel J. Ryba saját projektjein kívül gyakori vendégszereplője neves művészek lemezfelvételeinek.

A kitűnő basszusgitáros nem ismeretlen az Opus nézői számára sem, hiszen három éve az első Hevhetia fesztiválon lépett fel Petr Valášek basszusklarinétossal és Tomáš Křemenák szaxofonos, harmonikással alkotott triójával. Ezúttal duóban érkezik az eredetileg klasszikus végzettségű Valášekkel, aki Rybához hasonlóan a blues, funk, mainstream és fúziós jazz világában érzi magát leginkább otthon. A rendkívül keresett klarinétos, aki Lisa Minelli, Dean Brown, Bobby McFerrin társaságában is színpadra lépett már, Clarinet Factory néven saját zenekart is vezet.

Közreműködik:

Pavel Jakub Ryba - basszusgitár
Petr Valášek - basszusklarinét

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Ajánló


Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az…

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat