Program


500 lett, maradhat?

500 lett, maradhat?

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát Erkel Ferenc alapította 170 évvel ezelőtt. Hazánk első szimfonikus zenekaraként jött létre, az első koncert 1853-ban a Magyar Nemzeti Múzeumban zajlott Erkel vezényletével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 19. péntek, 19:00

A Filharmóniai Társaság zenészei lettek az 1884-ben megnyílt Operaház Zenekarának tagjai is. Ez a történelmi együttműködés a mai napig tart, a Filharmóniai Társaság a kiemelkedő művészi munka alapján választ új tagokat az Operaház Zenekarából, mely hazánk egyik legkiválóbb muzsikusi gárdáját tudhatja magáénak.

A közel 100 fős együttes rendszeresen koncertezik kisebb formációkban is a legkülönfélébb összeállításokban. Mivel a tagság soraiban minden fúvós, ütős és vonós hangszer művésze megtalálható, így szinte bármilyen kamaramű előadható. A Hegyvidéki Kulturális Szalon háromrészes komolyzenei sorozata ennek ékes példája, hisz a klasszikus vonósnégyes felállástól a klarinét ötösön át a fúvósötösig kap betekintést a néző a kamarazene legkiemelkedőbb korszakaiba.

Verdi, Brahms és Ligeti művészete közel egy évszázadot ölel át, és mindegyik szerző a zenei formák, a lelket megindító harmóniák nagy mestere. Ilyen szerzőkhöz méltóképpen csatlakoznak a 170 évvel ezelőtt alakult Budapesti Filharmóniai Társaság kiváló muzsikusai. A művek rejtélyes világába Dinya Dávid műsorvezető kalauzol minket, akinek fergeteges előadásmódja felejthetetlen élménnyé teszi a nagy találkozást.

Kiváló zenék, professzionális muzsikusok és egy felejthetetlen „kalauz” – ezt kínálja a Hegyvidéki Kulturális Szalon.

Dinya Dávid

A Zeneakadémián diplomázott, majd ugyanitt szerzett doktori fokozatot zenei előadóművészetből.

Itt és a Müpában vezethetett már saját műsort is. Nemcsak itthon, hanem Németországban, Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában is vezényelt már – többek között balettet. A kortárs művészetek elkötelezettjeként rendszeresen lép fel kortárs táncosokkal.

Zenei tanulmányai mellett már kisiskolás kora óta foglalkozik a filmmel. A mai napig rendez és fényképez, elsősorban komolyzenei tartalmú rövidfilmeket, reklámokat és kísérleti filmeket. A képpel és a hanggal való tevékenységeit leginkább filmzeneszerzői és színpadi kísérőzenei munkásságai során ötvözi. Emellett narrátorként és zenei rendezőként is dolgozik.

Célja, hogy a kortárszenét a különböző művészeti ágazatokkal, elsősorban a tánc- és filmművészettel a legmagasabb szinten egyesítse, valamint a fiatalokat – és a kevésbé fiatalokat is – többek között műsorvezetésével és előadásaival a zenét nemcsak élvező, hanem értő fogyasztókká is tegye. Ehhez a színpadon kívül a Bartók Rádió stúdiójának mikrofonját veszi célba.

A sorozat további előadásai:
2023. 05.06. 19:00  500 lett, maradhat? Jubileumi koncertek: Brahms 190
2023.05.19. 19:00 500 lett, maradhat? Jubileumi koncertek: Ligeti 100

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Bereczki Zoltán egyszemélyes darabbal jelentkezik a Játékszínben. Amerikai mintára, a nézővel közvetlen párbeszédet folytató, rögtönzésekkel tűzdelt előadást hoz: Dolgok, amikért…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat