Program


A barokk opera mint színpadi látványosság - Pintér Tibor zeneesztéta élő, online előadása

A barokk opera mint színpadi látványosság - Pintér Tibor zeneesztéta élő, online előadása

A Baráti Kör tavasszal új, háromrészes programsorozattal várja az érdeklődőket. Az élő, online Zene és képzőművészet-sorozat harmadik előadója Pintér Tibor zeneesztéta, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet, Esztétika Tanszék habilitált adjunktusa.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 12. szerda, 18:00

Hajlamosak vagyunk az opera műfajában elsődlegesnek tekinteni a zenét, hiszen a régebben színpadra állított előadásokból csak a zene és a szöveg maradt fent. A műfajra azonban a kezdetektől összművészeti alkotásként tekintettek. Előadásunkban a barokk operát mint színpadi látványosságot mutatjuk be. A centrálperspektivikus ábrázolás, a trompe l’oeil technika és a szenvedélyeket ábrázoló emberi gesztikuláció összességében mozgó festményként elevenedett meg a barokk színpadon. Ennek példáit illusztrálják a barokk színpadképek és a zenei részletek.

Előadó: Pintér Tibor zeneesztéta

Ajánlatunk


A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat