Program


Aktuális előadások



A la MAO
MAO plays the Blues

Közreműködik:
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Akár a bop, akár a népzene, akár a blues a kiindulópontja a Modern Art Orchestra darabjainak, a végén mindig ugyanoda érkeznek: rá lehet ismerni a zenekar saját hangjára a különböző stílusokban. A MAO számára a műfaji nyitottság és a különleges hangszerösszeállítás olyan alap, ami már a névadással elkezdődött a 18 évvel ezelőtti indulásidején. Azóta kicsiszolták a csak rájuk jellemző nagyzenekari hangzást koncertek százain, lemezek tucatjain és rengeteg ősbemutatón. Ezek keresztmetszete szólal most meg a tavaszi bérlet koncertjein, amely nem egy-egy szerzőre koncentrál, hanem egy stílusideál, egy jazzhagyomány ihlető erejére. Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

MAO plays the Blues

Ami a népzenére vonatkozik, amikor a MAO által őrzött és továbbvitt hagyományokról van szó, igaz a bluesra is, akármelyik jelentésére gondolunk ennek a sokértelmű fogalomnak. Kezdjük a végén: ennek az estének a repertoárjából szemezgetve Ávéd János szaxofonos, a zenekar egyik állandó hangszerelője Messiaen ihletéséből komponált blues formát, Cseke Gábor kompozíciója egy Ligeti-darabra épül, de ezt Thelonious Monk világába átplántálva szólaltatja meg. Tehát egészen a kortárs zenéig lehet húzni azt az ívet, amely a bluesból indul ki. A szűkített harmóniák, a kimért ritmika, az életérzés, amely nem csak szomorú, hanem dacos is egyes megszólalásokban, mind olyan viszonyulások, amelyek a MAO jazz-zenekar blues játékában is felbukkannak.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


Kreatív foglalkozás Rumini és barátai témakörében Indul a kaland a Klauzál Ház kertjében! – 6 állomásos KALANDPÁLYA és kincsfelderítés. Arcfestés…

Koncertszerű operaelőadás három felvonásban, két szünettel, olasz nyelven

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat