Program


A magyar grafika... - Révész Emese művészettörténész előadása: Würtz Ádám grafikai művészete

A magyar grafika... - Révész Emese művészettörténész előadása: Würtz Ádám grafikai művészete

A magyar grafika nagy generációja a hatvanas években
Dr. Révész Emese művészettörténész, egyetemi docens előadás-sorozata

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A magyar grafika... - Révész Emese művészettörténész előadása: Würtz Ádám grafikai művészete

Az 1960-as évek a magyar művészi grafika virágkora volt. A klasszikus grafikai technikákat kiválóan ismerő mesterek léptek színre, a hazai és nemzetközi színtéren egyaránt sikereket aratva mívesen megformált rézkarcokkal, linómetszetekkel és litográfiákkal. Szürreális, szimbolista kompozícióikat részletgazdag, figuratív, elbeszélő előadásmód jellemezte. A művészi grafika és könyvillusztráció kibontakozását a Kádár-kori állami mecenatúra intézményrendszere is felkarolta és segítette. Az előadás-sorozat a korszak jelentős grafikai életműveibe enged bepillantást, Kondor Béla, Gross Arnold, Rékassy Csaba és Würtz Ádám művészetét bemutatva. Olyan terület ez, amely napjainkban került ismét a műkedvelők és gyűjtők figyelmének középpontjába.

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat