Program


A szív billentyűi
4

A szív billentyűi

MŰSOR- ÉS KÖZREMŰKÖDŐVÁLTOZÁS!
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 10. kedd, 19:30

Kedves Közönségünk! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Frankl Péter zongoraművész egészségügyi okokból nem utazik Magyarországra. Ezért A szív billentyűi hangverseny műsora és közreműködői is megváltoztak. A koncerten az a program hangzik fel, melyet a Kodály Filharmonikusok a Művészetek Palotájában is bemutatnak május 5-én.

Köszönjük szíves megértésüket!

Műsor:

Saint-Saëns: II. (g-moll) zongoraverseny, op. 22

Veress Sándor: Hegedűverseny

Saint-Saëns: III. (c-moll, „Orgona”) szimfónia, op. 78

Közreműködik: Osztrosits Éva – hegedű / Varga Gergő Zoltán – zongora / Somogyi-Tóth Dániel – orgona / Kodály Filharmonikusok Debrecen

Vezényel: Kollár Imre

Egy Saint-Saëns-zongoraverseny, Veress Sándor ritkán hallható Hegedűversenye és két fiatal hangszeres szólista. A második részben egy igen hatásos szimfonikus kompozíció, amelynek billentyűs szólamát olyan művész játssza, aki nemcsak orgonaművész és karmester, de a légifelvétel-készítésnek is szakembere. Lesz mit és kit felfedeznünk Kollár Imre, a Kodály Filharmonikusok, valamint Varga Gergő Zoltán, Osztrosits Éva és Somogyi-Tóth Dániel hangversenyén!

„Bachhal kezdődik, Offenbachhal végződik” - egy kortárs így értékelte Saint-Saëns II., g-moll zongoraversenyének szeszélyes stílusváltásait. A mű szólistája, Varga Gergő Zoltán 2015-ben kitüntetéssel végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongoraművész-tanár szakán. Hazai és nemzetközi versenyeken szerepelt sikerrel, fellépett Európa és Ázsia számos koncerttermében. Veress Sándor Kodály és Bartók tanítványa volt, népzenei alapokra épülő stílusát 1949-es emigrációját követőn, életének második, svájci korszakában a tizenkétfokú kompozíciós technika is befolyásolta. Hegedűversenyét 1939-ben írta és 1948-ban dolgozta át. A mű magánszólamát előadó Osztrosits Éva Varga Gergő Zoltánhoz hasonlóan a budapesti Zeneakadémia neveltje. Számos fesztiválon megfordult, olyan partnerekkel muzsikálva, mint Vilde Frang, Nicolas Altstaedt, Maxim Rysanov vagy Ilya Gringolts. A műsor második részét kitöltő Saint-Saëns-mű, az Orgonaszimfónia közreműködője, Somogyi-Tóth Dániel karmester és orgonista egy személyben, Gál Tamás, Ligeti András és Lehotka Gábor egykori tanítványa. Kollár Imre, az 1994-es Trevisói Nemzetközi Karmesterverseny első díjasa 1995-től 2008-ig volt az 1923 óta működő Kodály Filharmonikusok Debrecen művészeti vezetője.

/Forrás: mupa.hu/

 

 

 

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat