Program


A Tündérvajda kordéja - Pillanat Művészeti Alapítvány - Romano Glaszo

A Tündérvajda kordéja - Pillanat Művészeti Alapítvány - Romano Glaszo

cigány mesék hangoskönyvbemutató és táncházzal egybekötött koncert

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 28. vasárnap, 16:00

A Tündérvajda kordéja zenés hangoskönyv beszélgetéssel egybekötött bemutatója, melyet a Romano Glaszo együttes koncertje, valamint táncház követ.A Tündérvajda kordéja a kárpát-medencei roma mesekincsből nyújt egy válogatást zenés hangoskönyv formájában. A meséket atmoszférikus hangtájak és világzenei betétek tarkítják, melyek nem pusztán hallható illusztrációként funkcionálnak, hanem új jelentésrétegek felé nyitják meg a mese dimenzióit. 

A meséket Fekete Zsolt roma származású színművész, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának tagja adja elő. A meséket kísérő evokatív hangtájakat és zenei betéteket Katona Dávid zeneszerző jegyzi. A zenei felvételekben a Romano Glaszo és a Closingtown Orchestra tagjai közreműködnek.

 

Meséket előadja:Fekete ZsoltÉlőben zenél:Romano Glaszo
A Pillanat Művészeti Alapítvány kutatási programokat kezdeményez és támogat, melyek a harmonikus életvezetés, a testtudatosság és az önelfogadás módszereit összekapcsolják a művészetekkel. A programok a keleti és nyugati szemléletű módszerek összehangolására és a kultúrák közötti párbeszédre fektetnek hangsúlyt, olyan kulturális módszereket összegeznek, melyek elsősorban, a nők és gyerekek rugalmas szerepvállalásait támogatják.Az Alapítvány tevékenysége a gyermek és felnőtt nevelés, képesség- és személyiségfejlesztés, a holisztikus ismeretterjesztés céljait szolgálja.
A Romano Glaszo – Emberi Hang Művészeti Csoport tevékenysége a népzene, világzene, néptáncok, klasszikus balett és moderntáncok, táncdrámák feldolgozása és színpadra állítása területén nyilvánul meg. Az együttes repertoárjában a cigány népzene mellett többek között magyar, szerb, spanyol és angol nyelvű dalok is felbukkannak, melyekkel Európa-szerte koncerteztek. Az együttestagok a zenei előadások mellett néptáncokat, színdarabokat, táncballadákat adnak elő, népzenei és néptánc foglalkozásokat tartanak az országban, valamint folklórtáborokat is szerveznek.

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat