Program


A VARIDANCE és a Bartók Színház bemutatja: Magyar TáncRAPszódia
6

A VARIDANCE és a Bartók Színház bemutatja: Magyar TáncRAPszódia

A világszerte ismert Brahms, Magyar táncainak ízléses feldolgozása találkozik a modern köntösbe bújtatott néptánc hagyományainkkal.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 2. csütörtök, 19:00

A VARIDANCE és a Bartók Színház bemutatja

Magyar TáncRAPszódia

 

A Magyar TáncRapszódia című előadásunk a magyar néptánctradícióból kiindulva, – azt mai tánctechnikákkal ötvözve – hoz létre egy sajátos és egyedi táncelőadást. Egymást váltó, hol dinamikus, hol lírai, humoros képekben tűnik fel a Kárpát-medence táncainak kavargó sokszínűsége nem megszokott módon. 

A világszerte ismert Brahms, Magyar táncainak ízléses feldolgozása találkozik a modern köntösbe bújtatott néptánc hagyományainkkal. A lánytáncok lágysága, páros táncaink romantikája, a férfitáncok virtuozitása keveredik a hip-hop lazaságával ... kaszák villannak, libben a szoknya, bajusz megpödörve ... fent a baseball sapka, lent a csizmák bokáznak Brahms és a rap ritmusára. 

A tánc, a zene és a beatbox általunk létrehozott vidám, energikus, különleges ötvözése méltóképpen népszerűsíti a magyar kultúrát és minden korosztály számára felemelő élményt nyújt. 

Időtartam:

70 perc 

Alkotók:

Rendező-koreográfus: Vári Bertalan

Társkoreográfusok: a Varidance táncművészei

Díszlettervező: Tihanyi Ildikó

Jelmeztervező: Kuti Letícia

Produkciós vezető: Békefi András 

Zenekar:

Weisz Nándor – ének, dob

Farkas Izsák – hegedű

Simkó-Várnagy Mihály – cselló, basszusgitár

Az InFusion Trió az ország egyetlen looper zenekara, ami 2011 decemberében alakult. A formáció, tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyformán jártasak. A zenekar egy különleges hangszerpark segítségével (elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok, torzítók és looperek) saját dalokkal, népdalfeldolgozásokkal, és a rádiókból is jól ismert slágerekkel koncertezik. 

Beatbox:

Fekete János „Jammal” – beatbox

Fekete János „Jammal” zenész családban nőtt fel, ahol mindig zene vette körül. Ennek hatására elkezdett először dobolni majd később beatboxolni. A Kőbányai Zenei Stúdióban dob szakon végzett 2011-ben. A zenekarokon kívül még színházban is zenél. Itt főleg hangutánzással, hangeffektekkel, beatboxszal egészíti ki a színdarabot. Magyarországon kívül még több más országban lépett fel. 

Táncolják:

Asbolt Eszter Anna, Bánházy Eszter, Deák Bálint, Dunaveczki Éva, Hahn Jusztina Sára, Halmosi Dzsenifer, Hernicz Albert, Jaklics Liliána, Kecskeméti Gergely, Perger Balázs Márk, Péter Szilvia, Simon Gergő, Széchenyi Krisztián, Veres Tamás, Végső Zsolt, Zolja Adél 

Támogatók:

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza 

Az előadásban stroboszkóp szerepel.

Ajánlatunk


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

6+ Bemutató: 2024.05.11.

Ajánló


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat