Program


Abul Mogard (IT), Zságer Balázs, swanasa: TRANSCENDENT WAVES
5

Abul Mogard (IT), Zságer Balázs, swanasa: TRANSCENDENT WAVES

Zságer Balázs (live – album premiere)
Abul Mogard (live)
swanasa (live)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 18. csütörtök, 20:00

English friendly

Abul Mogard

Guido Zen által 2010-ben életre keltett fiktív személyiség: egy nyugdíjazott szerb fémipari munkás, aki zenéjével kapcsolódik egykori munkahelyének környezeti hangjaihoz.

"Abul Mogard  idős korában fedezte fel a zenét. Belgrádban született, és életének nagy részét egy szerbiai gyárban töltötte. Nyugdíjba vonulása után rádöbbent, hogy megszokott környezete minden zaja, zöreje, amit munkaévei alatt hallgatott, eltűnt. Bár nem volt képzett zenész felfedezte, hogy az elektronikus zenei eszközök használata lehetővé teszi újraalkotni ezt az ipari hangzást. Ezek az eszközök hasonló hangokat tudnak előállítani, mint amikre emlékezett. Szintetizátorokkal és más eszközökkel kezdett dolgozni, melyek közül néhányat az elmúlt évek során maga épített.

Zságer Balázs – Aqua Obscura

"Figyeltem a tavat, a szemem előtt száradt ki.
A vizet tűz emésztette fel, és bennem meghalt valami.
Figyeltem a tavat, olvadó ezüst töltötte ki.
A tüzet víz öntötte el, és bennem feléledt valami."  

Zságer Balázs első szólólemezének tematikája a vízről szóló meséken és rituálékon alapul. Az élet forrása, a víz központi szerepet játszik számos legendában és mítoszban. Az Aqua Obscura kompozicióit az ősi magyar folklór, valamint az északi és pogány mitológia ihlette.  A szerző mitikus lények, okkult rituálék és túlvilági jelenségek sgítségével vezeti a hallgatót ködös erdei tavakon és a hetedhét-tengeren túl. Az album egy számában Takács Dorina (Дeva) is közreműködik és a koncerten is vendégszerepel.

Zságer több mint húsz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége.  Számos zenei projekt, album és filmzene fűzödik a nevéhez. A szakmai elismerések mellett igazi erénye a folyamatos megújulás, változni tudás. A Žagar tagjaként eltöltött 20 év után elindította saját szólóprojektjét, amellyel inkább az ambient és a kisérletező kedvű elektronikus zenék felé kalandozik. Az immár két éve tartó Transcendent Waves eseménysorozat házigazdájaként nagy szerepe van a hazai ambient-színtér felélesztésében. Élő fellépésein többnyire álom- és meseszerű hangzásvilágot alkot, szintetizátor textúrákkal és lassan változó folyamatokkal. Kompozíciói gyakran éppoly erőteljesek mint organikusak és gyengédek, miközben igyekszik folyamatos hipnotikus flow-érzetben tartani hallgatóit.

Zságer Balázs – elektronika
Takács Dorina - ének
Karczis Gábor - visual
Katona Kati - visual
Zságer-Mészáros Szandra - visual
idézet: Balla Ágnes - Tűzben éledő víz

swanasa

Hangművész és kísérleti zenei előadó, a Pécsi Tudományegyetem Elektronikus Zene és Médiaművészet szakán végzett. Az első száma a Dióbél DIY lemezkiadónál jelent meg, majd 2020-ban egyik nyertese volt a Telekom Electronic Beats tehetségkutatónak XPERI kategóriában. Egy szerzeménye felkerült az EXILES 'Sirens' című válogatására, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon is fellépett már, mint a Blue Noise, az Intonal és a hazai Ultra Hang, vagy éppen OZORA fesztivál. Swanasa a mindennapjaiban a betegápolás, a programszervezés és a hangművészet háromszögében egyensúlyoz. Zenéjében is fellelhető egyfajta jól szervezett gondoskodás, ahogyan gondosan új utakat alakít ki az 'audio jólét' érdekében. Első 4 számos debütáló EP-je 2023 májusában jelent meg, melyről az egyik szerzeménye Abul Mogard Rinse FM-es mixében landolt.

Ajánlatunk


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Az Apostol együttes legismertebb slágerei csendülnek fel egy ízig-vérig mai musical keretében 2024. július 20-án, a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat