Program


Accademia Bizantina
3

Accademia Bizantina

„Úgy zenélni, mintha egy nagy kvartett volnánk” - 1983-as alapításakor ez volt az ars poeticája az immár évtizedek óta világsikerű ravennai historikus hangszeregyüttesnek, amely nevében megidézi a város mozaikjairól híres 6. századi katedrálisát, a bizánci építészet remekét. Azóta is hívek a kezdetben megfogalmazott alapelvhez: bármilyen muzsikát szólaltatnak meg, mindig kamarazenei szellemben értelmezik, kis létszámú előadóapparátust használva, áttetsző hangzással, figyelve a…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. március 9. kedd, 19:30

Accademia Bizantina

Műsor:
    Vivaldi: G-dúr Sinfonia vonósokra és basso continuóra, RV 146
    Vivaldi: Filiae Maestrae Jerusalem, RV 638
    Vivaldi: d-moll versenymű viola d'amoréra, vonósokra és basso continuóra, RV 394
    Vivaldi: Juditha Triumphans - „Agitata infido flatu”, RV 644
    Porpora: In procella sine stella - motetta
    Vivaldi: F-dúr versenymű vonósokra, RV 138
    Vivaldi: Tieteberga - L'innocenza sfortunata, RV 737
    Vivaldi: Sovente il sole (az Andromeda liberata című pasticcio-serenatából), RV Anh. 117
    Vivaldi: a-moll versenymű vonósokra, RV 161
    Vivaldi: Cessate, omai cessate - kantáta, RV 684


Csembalózik és vezényel: Ottavio Dantone

Közreműködők:
alt    Delphine Galou
hegedű, viola d'amore    Alessandro Tampieri

„Úgy zenélni, mintha egy nagy kvartett volnánk” - 1983-as alapításakor ez volt az ars poeticája az immár évtizedek óta világsikerű ravennai historikus hangszeregyüttesnek, amely nevében megidézi a város mozaikjairól híres 6. századi katedrálisát, a bizánci építészet remekét. Azóta is hívek a kezdetben megfogalmazott alapelvhez: bármilyen muzsikát szólaltatnak meg, mindig kamarazenei szellemben értelmezik, kis létszámú előadóapparátust használva, áttetsző hangzással, figyelve a szólamok belső mozgásaira.

Az Accademia Bizantina muzsikusai korabeli hangszereken játszanak, repertoárjuk a 17., 18. és 19. század zenéje. Diszkográfiájuk igen változatos: megtaláljuk benne Corelli, Purcell, Alessandro Scarlatti, Vivaldi, Tartini, Bach, Händel, Haydn, Schubert alkotásait - de még Respighi és Berio műveiből is készítettek felvételt. Olyan művészekkel működtek együtt, mint Andreas Scholl, Giuliano Carmignola, Viktoria Mullova. A csembalista és karmester, Ottavio Dantone 1989 óta az Accademia Bizantina tagja, és 1996-ban lett az együttes művészeti vezetője. A Müpa Régizene Fesztiváljára túlnyomórészt Vivaldi műveiből összeállított programmal érkeznek, egyetlen szám azonban a „vörös pap” kortársa, a vokális műveiről híres Nicola Porpora terméséből is megszólal. Az est mindkét szólistája régi kapcsolatot ápol az Accademia Bizantinával: az áriák megszólaltatója, Delphine Galou több lemezt is készített az együttessel, a vonós versenyművek előadója, Alessandro Tampieri pedig sok éve az Accademia Bizantina tagja.

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat