Program


Agyament Harry (1997) - A nagy Woody Allen menet / MÜPA FILMKLUB

Agyament Harry (1997) - A nagy Woody Allen menet / MÜPA FILMKLUB

A magyar cím nem tökéletes, de ismerjük el, nem könnyű szellemesen magyarítani a Deconstructing Harry címet. Mert valamiképpen a sikeres író, Harry Block darabokra szedéséről/eséséről van benne szó.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 15. hétfő, 19:00

Igen ám, de Harry darabjai az írói munkásságából valók. És az is kétségtelen, hogy az írói munkásság darabjait Harry a saját életéből szedegette össze: szeretők, szerelmek, feleségek, kínos és kacagtató pillanatok.

Történetünk elején Harryt (Woody Allen) nagy tisztesség éri. Az egyetem, ahonnan egykor kicsapták, most szívesen nyújtana át valami elismerést a jeles szerzőnek. A gond ott van, hogy semmiben nem lehetünk biztosak, mert Harry nem igazán tudja szétválogatni életművének alakjait és drámáit, ami tökéletesen érthető is, mert az analízisbe járó depressziós zsidócska néha magánál vonzóbb külsőbe írja magát. És talán azok a furcsa kalandok sem egészen úgy estek meg… De valahogy mégis úgy, mert különben nem háborodna fel Harry minden nője, neje és rokona… És hogy még bonyolultabb legyen minden, olykor valaki más emlékszik vissza Harry valamelyik történetére, amely íziben meg is jelenik a szemünk előtt. És mindenki másként látja, másként emlékszik. Néha maga az író is… Ha úgy vesszük, az Agyament Harry szkeccsfilm. Különálló epizódokból építkezik. De mégsem az, hiszen nem teszünk egyebet, mint Harry életében, a műveiben bolyongunk, meg mások emlékeiben, akik Harry életét és életművét idézik fel. Tükrök végtelen sora, ráadásul mindegyik tükörkép mást mutat. Ez a film hasonlít Woody Allen 1980-as filmjére (Csillagporos emlékek), de bolondabb és szürreálisabb. Szóval nem egy egyszerű darab, hiszen amikor az ártatlan néző már úgy érzi, sikerült megragadnia a mesemondás vonalát, a szerző finoman belecsíp az ülepünkbe: „Hé, ne bambulj! Miközben te jóízűen mozizol, én írom tovább a történetet. Figyeltél?!”

Angol nyelven, magyar felirattal.

A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Rendező: Müpa

házigazda: Réz András

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

Ajánló


Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is: az utóbbi évtizedekben olyan karmesterek álltak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat