Program


ANILOGUE : Medvevilág Szicíliában - Mozi és Workshop gyerekeknek

ANILOGUE : Medvevilág Szicíliában - Mozi és Workshop gyerekeknek

Minden aznap kezdődik, amikor a mesebeli Szicília hegyei között a vadászok fogságba ejtik a medvekirály fiát, Tónit. A hegyekben a tél keménynek ígérkezik, így Leander király úgy dönt, levezeti a népét az emberek lakta sík vidékre, ahol nemcsak élelemhez jutnak, de egy varázsló segítségével Tónira is rátalálnak.  több

Az Anilogue Animációs Filmfesztivál keretében vetítjük a Medvevilág Szicíliában c. filmet, utána pedig a legkisebbeknek mutatjuk meg rajzfilmkészítés titkait két magyar nyelvű foglalkozáson.

Medvevilág Szicíliában

Francia animációs film, 2019, 82’
R.: Lorenzo Mattotti
Magyar nyelven, francia felirattal
Korhatár nélkül

Minden aznap kezdődik, amikor a mesebeli Szicília hegyei között a vadászok fogságba ejtik a medvekirály fiát, Tónit. A hegyekben a tél keménynek ígérkezik, így Leander király úgy dönt, levezeti a népét az emberek lakta sík vidékre, ahol nemcsak élelemhez jutnak, de egy varázsló segítségével Tónira is rátalálnak. Azonban az is hamar kiderül, hogy a medvék nem élhetnek együtt az emberekkel.

A mesebeli Szicíliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak, és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek.

Dino Buzzati meséje a 20. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs film méltó az eredetihez: az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.

A filmhez kapcsolódó foglalkozások:

1. Hogyan készítsünk rajzfilmet? A gyerekek megismerkedhetnek az animációsfilm-készítés technikáival a természetből származó tárgyak felhasználásával, felfedezhetik az animációs film készítéséhez szükséges eszközöket.
A foglalkozást az Animációs Játszóház vezeti (https://www.facebook.com/animaciosjatszohaz/).

Ajánlott korosztály: 6 - 12 év
Időpontok: 12:00-12:45 vagy 13:15-14:00

2. Éghajlatunk - a workshop a Francia Intézetben látható kiállításhoz kapcsolódik, résztvevői a klímaváltozás számos aspektusával ismerkedhetnek meg interaktív foglalkozást, (https://www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/egyetem-es-kutatas/eghajlatunk---kiallitas-360-ban.html), a kiállítás utan utána pedig a témához kapcsolódó interaktív foglalkozást ajánlunk.

Ajánlott korosztály: 6 - 12 év
Idő: 12:00-12:45 vagy 13:15-14:00

A foglalkozásokon a november 30-án, szombaton a Francia Intézetben vetített Medvevilág Szicíliában című filmre váltott jeggyel lehet részt venni. A jegy ára 1000 forint.

Jegyek kaphatók online: https://franciaintezet.jegy.hu/ vagy a Médiatárban.

A helyek száma korlátozott, előzetes regisztráció szükséges az alábbi linkeken:

1. foglalkozás: https://doodle.com/poll/gwedtg5acwvykxqa

2. foglalkozás: https://doodle.com/poll/8g5brerts4yqa9wr

Bővebb információért, kérjük forduljon Pauline Devaux-hoz - p.devaux@inst-france.hu

Ma première projo’

L’Institut français de Budapest vous invite à découvrir le film La fameuse invasion des ours en Sicile le 30 novembre à 10h30 à l’Institut français dans le cadre du Festival Anilogue. Cette journée sera placée sous la découverte des salles obscures pour notre jeune public et suivie d’activités ludiques en lien avec le film. A noter : Les ateliers sont uniquement en langue hongroise.

Vous trouverez ci-dessous une description du film :

LA FAMEUSE INVASION DES OURS EN SICILE
Animation, 2019, 82’
Pays de production : France
Réalisateur : Lorenzo Mattoti
Hongrois, sous-titré en français
Le jour où le fils du roi des ours est enlevé par des chasseurs, le roi décide de descendre des montagnes et d’envahir la plaine où habitent les hommes.

Description des ateliers :
Atelier 1 « Faire son dessin animé »: les enfants seront amenés à découvrir les techniques d’animation de films en utilisant des objets issus de la nature. Les enfants pourront notamment découvrir les outils de création d’un film animé.
L’atelier sera assuré par Animációs Játszóház (https://www.facebook.com/animaciosjatszohaz/).

Age : de 6 à 12 ans
Heure : 12h à 12h45 ou 13h15 à 14h

Atelier 2 « L’expo climat » : les enfants pourront découvrir une exposition sur les enjeux climatiques de notre époque (https://www.franciaintezet.hu/articles/universite-et-recherche/climat-lexpo-a-360.html). Ils seront ensuite amenés à participer à de activités pleines de surprises en lien avec les questions environnementales.

Age : de 6 à 12 ans
Heure : 12h à 12h45 ou 13h15 à 14h

Conditions de participation :
A l’entrée du workshop, les participants devront présenter leurs tickets de cinéma pour la séance de l’Institut de « la fameuse invasion des ours en Sicile » du samedi 30 novembre (1000 HUF). Une présinscription est requise.

Les tickets sont en vente ici : https://franciaintezet.jegy.hu/ ou à la médiathèque.

Le nombre de places étant limité, préinscription via ces liens :

Atelier numéro 1 : https://doodle.com/poll/gwedtg5acwvykxqa
Atelier numéro 2 : https://doodle.com/poll/8g5brerts4yqa9wr

Les noms et prénoms des participants doivent être intégrés dans les tableaux ci-dessus. Une fois inscrit, vous pouvez considérer que votre inscription comme immédiatement validée.
Une collation sera organisée entre 12h45 et 13h15 uniquement pour les enfants et leurs parents participants à l’atelier dans la médiathèque.
En cas de questions, vous pouvez contacter Pauline Devaux – p.devaux@inst-france.hu

Ajánló


"Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari a másik…

A Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével a budapesti hiphop-jazz színtér jeles képviselőiből…

A zenekarvezető Farkas Róbert számára nem volt újdonság a klezmer műfaja, hiszen régebben…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat