Program


Árva szörny
3

Árva szörny

Az Árva szörny Robertje azért veszíti el a kapcsolatot önmagával (és a világgal), mert saját jogán nem szeretik, csak feltételekhez kötötten, amelyeknek azonban nem képes megfelelni...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 19. kedd, 19:00

A Veszprémi Petőfi Színház vendégjátéka
Topolcsányi Laura: Árva szörny

Robert azt éli meg, hogy a szülei számára nem vállalható a személye, csak az, ami hasznos belőle. Hogy a szülei szeretete feltételes, tehát ha kudarcot vall, nem lesz méltó a szeretetre. Ezért eltünteti (egy kagyló mélyére) gyermeki énjét, és megteremti a hamis ént, aki mindent tud. Mindenható. Zseniális. A hamis én tökéletes. Minden, ami a gyermek nem. Lényegében a gyerek feltalálja istent, megalapít egy külön bejáratú vallást, amely megvédi őt a szülőtől. Jó lenne nem vádolni, csak vázolni és árnyalni. És soha nem téveszteni szem elől, hogy minden következmény.

Szereposztás
Anna....................... MÓDRI GYÖRGYI
Robert..................... KELLER JÁNOS

Közreműködők
Művészeti munkatárs: PÉTI KRISZTINA
Látványtervező: LIBOR KATALIN
Rendező: TASNÁDI CSABA Jászai Mari-díjas

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat