Program


Astrée és Céladon szerelmei

Astrée és Céladon szerelmei

Egy csodálatos erdőben, a druidák idejében a pásztor Celadon és a pásztorlány Astrée tiszta szerelemmel szeretik egymást. Astrée-t becsapja egy másik ifjú, aki a lány szerelmére pályázik. A lány hisz neki, és kikosarazza Celadont, aki kétségbeesésében egy folyóba veti magát. Astrée azt hiszi, hogy Celadon meghalt, de néhány nimfa titokban megmenti az ifjú életét.

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 18. kedd, 18:30

Astrée és Céladon szerelmei | október 18., kedd, 18:30 – Nők premier planban sorozat
Francia és román nyelven, magyar felirattal
Drámai vígjáték, 2007, 109 perc/R : Eric Rohmer/Sz: Andy Gillet, Stéphanie Crayencoeur

Egy csodálatos erdőben, a druidák idejében a pásztor Celadon és a pásztorlány Astrée tiszta szerelemmel szeretik egymást. Astrée-t becsapja egy másik ifjú, aki a lány szerelmére pályázik. A lány hisz neki, és kikosarazza Celadont, aki kétségbeesésében egy folyóba veti magát. Astrée azt hiszi, hogy Celadon meghalt, de néhány nimfa titokban megmenti az ifjú életét. Celadonnak, aki megígérte, hogy nem jelenik meg többé szerelme szeme előtt,  le kell győznie egy sor megpróbáltatást, hogy megtörje az átkot. A szerelem és a reménytelenség között őrlődve, a nimfák imádatának gyűrűjében, a vetélytársak között, kénytelen nőnek álcázni magát, hogy együtt lehessen azzal, akit szeret. Vajon képes lesz-e felfedni magát, anélkül, hogy megszegné esküjét? A gyengédség, a kétségek, a buktatók és finom kísértések együttese.

Sajtó: „A film olyan, mint a hajnal, még nem fejeztük be a mélységek feltárását, melyek lehetővé tették ezt a hihetetlen szabadságot.” Les Cahiers du Cinéma

Les Amours d’Astrée et de Céladon | Mardi 18 octobre, 18h30 – Cycle Les femmes à la Lumière
Français, roumain, sous-titres hongrois
Comédie Dramatique, 2007, 109’/R : Eric Rohmer/Avec Andy Gillet, Stéphanie Crayencoeur

Dans une forêt merveilleuse, au temps des druides, le berger Céladon et la bergère Astrée s'aiment d'amour pur. Trompée par un prétendant, Astrée congédie Céladon qui, de désespoir, se jette dans une rivière. Elle le croit mort, mais il est secrètement sauvé par des nymphes.

Fidèle à sa promese de ne pas réapparaître aux yeux de sa belle, Céladon devra surmonter les épreuves pour briser la malédiction. Fou d'amour et de désespoir, convoité par les nymphes, entouré de rivaux, contraint de se déguiser en femme pour côtoyer celle qu'il aime, saura-t-il se faire reconnaître sans briser son serment ? Une carte du tendre semée de doutes, d'embûches, et de délicieuses tentations.

Presse : «Le film auquel nous avons affaire est une aurore, et nous n'avons pas fini de sonder la profondeur qui a rendu possible une telle liberté. » Les Cahiers du Cinéma

Ajánlatunk


Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat