Program


Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2020 / Asasello Quartet II. – NRW30

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2020 / Asasello Quartet II. – NRW30

A kölni Asasello quartet két koncertet is ad idén az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon. A BMC koncerttermében négy magyar szerző új vonósnégyeseit hallhatja a budapesti közönség. A művek az NRW Kulturstiftung, azaz az Észak-Rajna-Vesztfália Kulturális Alapítvány rendelt tőlük fennállásának 30. évfordulója alkalmából a quartet számára.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 13. hétfő, 19:30

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2020 | Asasello Quartet II. – NRW30

Műsor:

Solti Árpád: AI3I3A – vonósnégyesre
Varga Judit: Ombres Densément Tissées
Balogh Máté: Dadamusik – Hommage à Kurt Schwitters & his Ursonate – vonósnégyesre
Tornyai Péter: Weitere intime Briefe

Közreműködik:

Rostislav Kozhevnikov – hegedű
Barbara Streil – hegedű
Justyna Sliwa – brácsa
Teemu Myöhänen – csello

A kölni Asasello quartet két koncertet is ad idén az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon. A BMC koncerttermében négy magyar szerző új vonósnégyeseit hallhatja a budapesti közönség. A művek az NRW Kulturstiftung, azaz az Észak-Rajna-Vesztfália Kulturális Alapítvány rendelt tőlük fennállásának 30. évfordulója alkalmából a quartet számára. A darabok ősbemutatója 2019 decemberében volt Németországban.

Az Asasello Quartet egy európai kamaraegyüttes. Walter Levin Baseli Konzervatóriumban tartott kamarazene kurzusának résztvevői alapították 2000-ben. Azóta a klasszikus-romantikus repertoár, valamint többek között modern klasszikus művek előadásával szereztek nevet magunknak. A négy alapító intézményes oktatását az Alban Berg Quartettel és David Smeyersszel fejezte be a kölni Hochschule für Musik und Tanz intézményében. Számos elismerést, díjat elnyertek, öntöndíjaik pedig lehetővé tették az együttes számára, hogy egyedi elképzeléseiket, új ötleteket, hangrögzítési eljárásokat és koncert-formákat valósíthassanak meg. Az Asasello programjai átgondoltak és szofisztikáltak, sosem mainstreamek. Ha úgy hozza a szükség, az „Asasellók” örömmel kiugranak székükből vagy szmokingjukból.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat