Program


Aurélien Bory (FR) / Mladen Materic (SR): Emlékszem "Az Ég messze van, a Föld is"
7

Aurélien Bory (FR) / Mladen Materic (SR): Emlékszem "Az Ég messze van, a Föld is"

Kedves nézőink, időutazásra invitálunk Benneteket! Bravúros látványelemek, megkapó költőiség, a Compagnie 111 nyolcadik alkalommal a házban, a társulat alapítója és főrendezője Aurélien Bory pedig ezúttal a színpadon is!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 31. péntek, 20:00

Aurélien Bory (Compagnie 111)(FR) / Mladen Materic (SR): Emlékszem "Az Ég messze van, a Föld is"
12 éven felüliek számára ajánljuk.
75'

1994-ben a fiatal Aurélien Bory Toulouse-ban megnézte Mladen Materic rendező - aki az elegáns és finom színházáról ismert - Le ciel est loin la terre aussi (Az Ég messze van, a Föld is) című előadását. Az előadás lehengerlő vizualitása és komplex világa kitörölhetetlen nyomokat hagyott Bory-ban, alapjaiban formálta át és határozza meg művészi pályáját.

Mit viszünk magunkkal az előadásokból, miután a függöny legördült? Mit kezdünk ezekkel az emlékekkel? Aurélien Bory és Mladen Materic ezekre a kérdésekre együtt keres válaszokat: elhatározták, hogy újraalkotják Bory emlékeit kiindulópontként használva a 25 évvel ezelőtti produkciót. Teszik mindezt úgy, hogy nem reprodukálni próbálják Materic egykori előadását, hanem inkább felhasználják az elemeit - a díszleteket, a jelmezeket, sőt, még az eredeti színészeket is! – hogy megmutassák, hogyan válik egy mű ihletforrássá. Ez a remake a maga burleszkszerű melankóliájával intenzív és költői vízió az emlékek erejéről.

 Az eredetileg fizikusnak tanuló, majd építésznek készülő Aurélien Bory-t nemigen kell bemutatni a trafós közönségnek, ez a hozzánk érkező nyolcadik előadása. A francia rendező vizionárius munkái beleégnek a nézői agyba, ötletei egyediek, előadásainak látványa lélegzetelállító.

Mladen Materic a 80-as évek elején, Jugoszláviában, megalapította a Théâtre Tattoo-t, és ott előadásokat rendezett. A társulat tagjai a kezdetektől fogva elkötelezték magukat egy új színházi nyelv keresése és megteremtése mellett. Matericnek a színházi mesterek panteonjában már bérelt helye van, hiszen egy sor olyan produkciót tudhat a magáénak(például a párizsi őszi fesztivál koprodukciójában megvalósult Le jour de la fête-et, vagy a Peter Handke-val közösen alkotott Pourquoi la cuisine?-t), amelyek frissességet és újdonságot hoztak a színház területére.

Közreműködnek: Aurélien Bory, Jelena Covic, Haris Haka Resic, Mickael Godbille
Tervezés, díszlet, rendezés: Aurélien Bory, Mladen Materic
Zeneszerző: Joan Cambon
Fény: Arno Veyrat
Díszlet technikai koncepciója: Pierre Dequivre
Díszletépítés: Pierre Pailles, Jérémy Sanfourche, Olivier Jeannoutot
Festés: Isadora De Ratuld
Kellékek: Stéphane Chipeaux-Dardé
Jelmezek: Manuela Agnesini
Technikai rendező és fényszervező: Thomas Dupeyron
Színpadmester: Mickael Godbille, Yarol Stuber-Ponsot
Hangmérnök: Stéphane Ley
Produkciós vezető: Florence Meurisse
Gyártásvezető: Clément Séguier-Faucher
Sajtó: Agence Plan Bey

Támogatók: Francia Intézet - Teatroskop - République Francaise

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ajánló


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat