Program


Az őz

Az őz

Encsy Eszter, a regény főhősnője szerelmének sírjánál felidézi életét, és az emlékek morzsáiból egy különleges női történet bontakozik ki. A mű egyetlen hatalmas belső monológ. Külső cselekménye az ötvenes évek elején játszódik, igen rövid idő alatt, az első személyben elhangzó vallomás sodrában azonban szabadon árad a múlt, kibontakozik a főhős egész élete, szerelme és gyűlölködései.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 11. kedd, 19:00

Szabó Magda: Az őz
színmű egy felvonásban
A Rózsavölgyi Szalon felkérésére

Szabó Magda 1959-ben megjelent nagysikerű regénye – amely bombaként robbant be a köztudatba – a kegyetlen őszinteség regénye, az irigység, a szenvedélyes szerelem, az igaz barátsáság és féltékenység regénye.
Encsy Eszter, a regény főhősnője szerelmének sírjánál felidézi életét, és az emlékek morzsáiból egy különleges női történet bontakozik ki. A mű egyetlen hatalmas belső monológ. Külső cselekménye az ötvenes évek elején játszódik, igen rövid idő alatt, az első személyben elhangzó vallomás sodrában azonban szabadon árad a múlt, kibontakozik a főhős egész élete, szerelme és gyűlölködései.

Az előadás megrendezésére Tege Antal színművészt és rendezőt kértem fel, aki a Békéscsabai Jókai Színház társulati tagja. Az elmúlt 10-15 évben több sikeres - díjakat elnyert - rendezés került ki a kezei alól. Őze Lajos-és Gálfy Gyűrű díjas színművész. Legutóbbi sikere a Vidor Fesztivál legjobb előadásáért járó elismerés, Örkény Tóték rendezése elnyerte a legjobb előadás díját.

Az előadás, ha úgy vesszük egy hosszúra sikerült monológ, vallomás Encsy Eszter szájából, akit Tarsoly Krisztina, a Békéscsabai Jókai Színház  színésznője testesít meg a színpadon. Számos több elismerés kapcsolódik az ő nevéhez is, többek között: a Legjobb Vidéki Színésznő díja (Rivalda Fesztivál), vagy éppen a 2021-ben kapott Magyar Ezüst Érdemkereszt. A darab további szereplői a Békéscsabai Jókai Színház művészeiből (Komáromi Anett, Csonka Dóra, Liszi Melinda) és 3 szabadúszó színészből (Kiss Viktória, Nagy Róbert, Tege Antal) áll.

Fontos szerepe van az előadásnak abban, hogy diákok számára közelebb hozza Szabó Magdát, munkásságát, stílusát, mivel a szerző, író a Nemzeti alaptanterv részét kepézi. Többek között ezért is volt fontos, hogy a díszlet, valamint a fény-és hangtechnika úgy legyen kialakítva, hogy későbbiekben tájolható legyen. Az előadás iskolákban, tornatermekben is előadható legyen, így minél több diákhoz eljuthasson.

Szereposztás
Eszter............................ Tarsoly Krisztina
Angéla........................... Csonka Dóra / Kiss Viktória
Pipi................................. Nagy Róbert
Anya/Juli........................ Komáromi Anett / Liszi Melinda
Apa/Orvos..................... Tege Antal

Alkotók
Díszlettervező: Tege Antal
Jelmez: Kiss Kata
Zene: Rázga Áron
Rendező: Tege Antal

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Paloma Faith BRIT Award nyertes angol énekes és színésznő, akiben édesapja révén spanyol vér is csörgedezik. Zenéje a soul és a jazz sajátos elegyéből építkezik, éneklési stílusát sok esetben Amy Winehouse-hoz és Etta Jameshez is hasonltják.

Egy melankolikus álom, mely eleganciája és lélegzetelállító pillanatai megható élményt nyújtanak. A francia kortárs táncélet meghatározó alakja, Angelin Preljocaj Hattyúk tava koreográfiája varázslatos és költői, ötletes, látványos, tele utalásokkal, de új szemmel nézi az ismert jeleneteket és figurákat, hogy új értelmet adjon nekik.

Ajánló


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat