Program


Barabás Lőrinc & Szegedi Szimfonikus Zenekar bemutatja: Játék - Egy nem létező film zenéje

Barabás Lőrinc & Szegedi Szimfonikus Zenekar bemutatja: Játék - Egy nem létező film zenéje

Különleges budapesti premierre készül hazánk egyik legismertebb jazz-trombitása és a Dél-Alföld legjelentősebb zenei együttese: Barabás Lőrinc Játék című művét mutatják be elsőként a Várkert Bazárban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 6. vasárnap, 19:00

A darab több zenei stílust ötvöz, felsejlik benne a klasszikus versenyművek, a huszadik századi repetitív zene, a népzene, a romantikus korokat idéző filmzenék és a hetvenes évek szintetizátorainak világa, mindez szóló trombitára és szimfonikus zenekarra hangszerelve. A közönség végigkövetheti a szólóhangszer útját, ahogyan bejárja az egymásból születő és egymáshoz folyondárszerűen kapcsolódó hangulatokat.

Az este folyamán megszólal Barabás Lőrinc Macskakő és Metamorfózis című szerzeménye is. A jazz és az elektronika világa egyedi fúzióban kel életre a Gyüdi Sándor karmester által vezetett szegedi szimfonikusokkal közösen. 

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a hazai improvizatív zenei élet aktív szereplője és egyik mozgatórugója. Az elmúlt tizenhét évben klubestjei és formációi termékeny talajt biztosítottak a jazz és az elektronika határmezsgyéjén kísérletező rokonlelkek számára. Olyan eseményeken tett szert szélesebb nemzetközi ismertségre, mint például a Montreaux Jazz Fesztivál, a londoni iTunes fesztivál, ahol Valerie June-nal játszott közösen, de olyan előadókkal is osztozott már a színpadon, mint a Thievery Corporation, Bonobo vagy Erik Truffaz.

A Szegedi Szimfonikus Zenekar történetének kezdetei a XVIII. századra nyúlnak vissza, állandó szimfonikus együttesként 1919 óta működik, 1969-től városi intézmény, a koncertezés mellett bázisa Szeged aktív operaéletének. Az együttes szinte egész Európát bejárta, nagy sikerrel mutatkozott be Kína, Tajvan, Szingapúr és Brazília közönsége előtt. Lemezei a Hungaroton mellett olasz, spanyol, német, osztrák, dán, belga, angol és amerikai cégeknél jelentek meg.

 

Minden, a programmal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Ajánló


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat