Program


Beethoven / Chopin / Mozart - Ingrid Fuzjko Hemming és a MÁV Szimfonikus Zenekar

Beethoven / Chopin / Mozart - Ingrid Fuzjko Hemming és a MÁV Szimfonikus Zenekar

Egészen különleges személyiség lesz a zenekar vendége. Ingrid Fuzjko-Hemming idén ünnepli 90. születésnapját. A MÁV Szimfonikusokkal több alkalommal játszott Japánban, valamint Budapesten, a Zeneakadémián és a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 18. kedd, 19:00

Beethoven / Chopin / Mozart - Ingrid Fuzjko Hemming és a MÁV Szimfonikus Zenekar
 
Egészen különleges személyiség lesz a zenekar vendége. Ingrid Fuzjko-Hemming idén ünnepli 90. születésnapját. Berlinben született egy orosz-svéd építész és egy japán zongorista gyermekeként. Öt éves korában szüleivel  Japánba költözött, ott kezdett zongorázni és igen korán kitűnt tehetségével. Ragyogó pályáját egy súlyos betegség szakította meg, melynek következtében elveszítette hallását. Gyógyulása után újra kezdte pályáját, hihetetlen akaraterővel visszaküzdötte magát az élvonalba. Története bejárta a világot, film és színmű is készült róla. Nagyon jelentős évtizedek óta töretlen karitatív tevékenysége. 2002-ben lemezkiadásaiból származó egész évi jogdíjat felajánlotta a 2001. szeptember 11-i merénylet áldozatainak megsegítésére, a következő évben pedig koncertjeinek honoráriumát az afgán menekültek támogatására. A MÁV Szimfonikusokkal több alkalommal játszott Japánban, valamint Budapesten, a Zeneakadémián és a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Műsor összeállítása nagyon egyéni, mint egy óriás versenymű. Beethoven VIII. szimfóniája után két híres zongoraverseny lassú tételeit adja elő, befejezésül pedig Mozart csupa öröm C-dúr zongoraversenyét teljes egészében.

MŰSOR
Beethoven: VIII. szimfónia
Chopin: e-moll zongoraverseny - 2. tétel
Beethoven: Esz-dúr zongoraverseny  op. 73 - 2. tétel
Mozart: C-dúr zongoraverseny Nr. 21. K. 467

KÖZREMŰKÖDIK
Ingrid Fuzjko Hemming - zongora

VEZÉNYEL: Mario Kosik

Ajánlatunk


zenés party két részben

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat