Program


Aktuális előadások



A Bélaműhely több mint húsz hangkeltő eszköze közül jelenleg három a világon egyedülálló a maga nemében. Ha szeretnéd kipróbálni a biciklidobot, gettómarimbulát, hangburgereket, kisbubit, slagszaxot, fakutyát, papírkutyát, dzsimitit, teknóteknőt és még sorolhatnánk mi mindeneket, akkor a hangszercsépelőn a helyed. A résztvevők  eszközeink kipróbálása mellett betekinthetnek az elkészítési és megszólaltatás titkaiba, valamint spontán koncertek együttzenélések és karmesterjátékok részesei is lehetnek.
A zenéhez hangkeltéshez való viszonyunk gyakran telis-tele van félelmekkel, kudarcélményekkel. A “nekem nincs hangom” nincs “ritmusérzékem” védekezések elárulják korábbi próbálkozásainak sikertelenségét.
A Bélaműhely hangszerei – mivel itt nem hagyományos értelemben vett hangszerekről van szó – képesek arra , hogy feloldják ezeket a rossz beidegződéseket, félelmeket. Nem drága és bonyolult hangszerekről, hangkeltő eszközökről van szó, mint a zongora, gitár, szaxofon vagy akár egy dobfelszerelés, hanem biciklikerekek, lábasok, hordók, csövek megszólaltatása a cél. Bárki nekiállhat a hangkeltésnek, mert ezek az eszközök egyszerűségüknél, kidolgozatlanságuknál fogva inkább a játékos zenei élmény felé viszik a résztvevőket.
A modern pszichológia szerint a hangoknak tudatmódosító hatásuk van. Így amikor hangot keltünk, zenélünk igazából egy olyan külső és belső teret hozunk létre, melynek feltételeit mi határozzuk meg a hang öt elemével, a hangerővel, hangmagassággal, hangszínnel, a hangok hosszával és a szünetek (csöndek) hosszával.
A hangkeltés alkalmas arra, hogy belső világunkkal, egymással és a körülöttünk lévő világgal jelenidejű és valóságos kapcsolatot teremtsünk.

Foglalkozásvezető: Rimóczi István zeneszerző, interaktív játékfejlesztő

Ajánló


Családi zenés játszóház mondókákkal, dalos játékokkal, zenehallgatással, ritmushangszerekkel, közös énekléssel, fejlesztő-mozgásos játékokkal.   Ajánlott életkor: 1-3 éveseknek

Bizony, az élet nem fenékig lektűr. Még az olyan szakavatott tollforgatók is kerülhetnek alkotói válságba, mint Jenő, aki a feltűnni…

Szereplők: Dr. Piczkó Katalin, Jordán Adél, Pálmai Anna, Szabó Kimmel Tamás, Simon Kornél

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat