Program


Bencs estek - Többszemközt: Boldizsár Ildikóval

Bencs estek - Többszemközt: Boldizsár Ildikóval

November 16-án, kedden 17.30-tól Boldizsár Ildikót láthatják-hallhatják a Bencs Villában. Népszerű író, szerkesztő, mesekutató, a meseterápia módszerének kidolgozója, egyetemi oktató, aki szerint a meséket vissza kell adni a felnőtteknek, és tévhit, hogy a műfaj válságban lenne.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 16. kedd, 17:30

Bencs estek - Többszemközt: Boldizsár Ildikóval

Egy eseménybejegyzés szerint Boldizsár Ildikó – aki a néprajztudomány kandidátusa – 35 éve kutatja a meséket, közel ezer tanítványa volt eddig, s ötvenhat kiadott könyv fűződik nevéhez.

Meseterapeutaként 1996-ban kezdett dolgozni, kórházakba járt mesét mondani gyerekeknek és felnőtteknek, és eközben tett szert azokra a tapasztalatokra, amelyek gyógyító munkájában segítették. Tizenöt év elméleti kutatás után fordult a mesék gyakorlati alkalmazása felé, s újabb tíz év tapasztalatai alapján dolgozta ki a Metamorphoses Meseterápiás Módszert, amely 2010 óta könyv formájában is rendelkezésére áll azoknak, akik ezt a terápiás formát alkalmazzák munkájuk során (pl. kórházakban, nevelési tanácsadókban, iskolákban, börtönökben, pszichoterápiában).  Előadásokat tart, s mesél, mesél, mesél… Persze nemcsak mondja, de írja is.

Már sokan tudják, hogy a Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem. Így lesz ez november 16-án is, amikor Boldizsár Ildikót kérdezi mesék terápiás hatásairól, a mese fontosságáról, arról, miként jelenthet a mese akár kiutat is egy-egy negatív élethelyzetből.

Boldizsár Ildikó portréja Fábián Lilla Daniella felvétele

Kedves Nézőink!
Amennyiben problémát észlelnek jegy- vagy bérlet online vásárlása során, kérjük, próbálják meg az oldal elérést egy másik böngésző felületről, vagy a jegy.hu oldalon lévő bal alsó sarokban található chat-ablakot vegyék igénybe!
Ott azonnal segítséget nyújtanak a probléma elhárításában!

Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!

Ajánlatunk


A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Ajánló


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat