Program


Bohém Casting - Puccini+Rock (Miskolci Nemzetközi Operafesztivál)

Bohém Casting - Puccini+Rock (Miskolci Nemzetközi Operafesztivál)

A Miskolci Operafesztivál felkérésére Zsoldos Béla (zene), Müller Péter Sziámi (szöveg) és Kerényi Miklós Gábor (librettó) Giacomo Puccini Bohémélet című operáját dolgozta át. Az újrafogalmazott mű alapötlete és hangulata nagyon mai, de zenéje a rockos hangszereléssel együtt is megfelel a Puccini-darabnak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2012. június 12. kedd, 19:00

Cselekményvezetése sokban idézi az operát: négy fiatal művész kortárs filmet akar forgatni a Bohémélet című opera alapján, Boris Vian „Tajtékos napok” című könyvének hangulatában. Próbafelvételeket készítenek, producerekkel és menedzserekkel tárgyalnak, szereplőket keresnek, összevesznek és kibékülnek, s közben élik a kezdő rendezők, írók, tervezők sokszor kiszolgáltatott életét.

Terveik szerint a Bohémélet modern változatában a lány végzetes betegségben szenvedne – és milyen a világ: a casting-on kiválasztott tehetséges főszereplő lányról kiderül, hogy valóban beteg.

A darabban persze a szerelem is megjelenik, de a döbbenetes végkifejlet során a valóság összekeveredik a tervezett filmmel: a fiúk a lány valóságos halálát veszik szalagra. Film az élet. Kegyetlen és közben gyönyörű történet a létezésről, a művészetről, a fiatalságról és a szerelemről. Puccini üzen a mának, és ez az üzenet valamennyiünknek szól…

Továbbá: Továbbá: Lipics Barna, Farkas Tamás, Kabai Alex, Vizi Dávid, Kovács János, Szatmári Gábor, Miklós Attila, Ambruzs Ádám, Zádori Szilárd, Godó Gabi, Szűts Rita, Ábrahám Gabi, Moravszki Enikő, Dybas Vivien, Faragó Alexandra, Fábián Nikolett, Horváth Mónika, Isztl Melánia

Közreműködik: Miskolci Nemzeti Színház zenekara; rockzenei szekció: Gátos Iván, ifj. Rátonyi Róbert (billentyűs hangszerek), Tóth Gyula (gitár), Fekete Tibor (basszusgitár), Szendőfi Péter (dobok)

Hangszerelés: Zsoldos Béla
Világítás: Nagy László
Zenei munkatárs: Katona Anikó, Nagy Gábor

A Miskolci Operafesztivál és a Budapesti Operettszínház közös produkciója.

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat