Program


BQW 3/7 Kodály Quartet

BQW 3/7 Kodály Quartet

A minifesztivál a kamarazenei műfajok csúcsát, a vonósnégyest kívánja középpontba állítani a hazai klasszikus zenei élet kiemelkedő együtteseinek részvételével. Idén a 20. század egyik legnagyobb zeneszerzőjének összes vonósnégyese alkotja a műsort: Dmitrij Sosztakovics ritkán hallható tizenöt kvartettje csendül fel a fesztivál keretén belül.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 30. vasárnap, 17:30

A Budapest Kvartett Hétvége harmadik alkalommal kerül megrendezésre 2020. március 27-29 között a Nádor Teremben. A minifesztivál a kamarazenei műfajok csúcsát, a vonósnégyest kívánja középpontba állítani a hazai klasszikus zenei élet kiemelkedő együtteseinek részvételével. Idén a 20. század egyik legnagyobb zeneszerzőjének összes vonósnégyese alkotja a műsort: Dmitrij Sosztakovics ritkán hallható tizenöt kvartettje csendül fel a fesztivál keretén belül.
A vonósnégyes 1966-ban alakult a Liszt Ferenc Zeneakadémia növendékeiből, Kodály Zoltán nevét 1972-ben vette fel. A magyar vonósnégyes-kultúra képviselői a hazai és külföldi pódiumokon. Az elmúlt évtizedekben sikerrel turnéztak majdnem minden európai országban, Amerikában, Japánban, Kínában, Indiában, Ausztráliában, Új-Zélandon. Hanglemezre vették többek között az összes Haydn, Beethoven és Schubert kvartettet. Az együttes életében kiemelten fontos Kodály Zoltán életművének bemutatása, valamint más magyar szerzők műveinek előadása. A vonósnégyes jelenlegi tagjai: Falvay Attila hegedű, Bangó Ferenc hegedű, Tuska Zoltán brácsa, Éder György gordonka

Műsor:

Sosztakovics: D-dúr vonósnégyes no.4
G-dúr vonósnégyes no.6

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat