Program


Bujtor & Balaton - Bujtor Balázs és a Budapesti Fesztiválzenekar zenészeinek koncertje
4

Bujtor & Balaton - Bujtor Balázs és a Budapesti Fesztiválzenekar zenészeinek koncertje

A Bujtor-család ezer szállal kapcsolódik a magyar kulturális köztudathoz: Bujtor István az egyik legnépszerűbb színészként vált legendává, és fivérei is a magyar színházi és zenei élet meghatározó személyiségei voltak a ’60-as évektől kezdve.

 több

Aktuális előadások



Bujtor István szenvedélyes rajongása a Balaton és a vitorlázás iránt az egyik különleges színfoltja a „Magyar Tenger” kultuszának. Ez a rajongás apáról fiúra szállt: Bujtor Balázs ugyan a színházi helyett a koncertpódiumot választotta, és 2012 óta a Budapesti Fesztiválzenekar hegedűművésze; ám szeretete a Balaton és a vitorlázás iránt megmaradt. Balázst ma már mindkét szerepében jól ismeri a közönség: zenészként fantasztikus nemzetközi produkciókban vett már részt, koncertmestere volt többek között Ennio Morricone vagy Michel Legrand zenekarának – illetve az apai kulturális örökség lelkes őrzőjeként is népszerű.

Az Aria Hotel és a Café Liszt tavaszi koncertjén egyrészt ennek a kulturális örökségnek állítunk emléket, de legalább ennyire szánjuk az eseményt a nyári balatoni szezon megnyitójának is: a Budapesti Fesztiválzenekar hangszeres művészeiből összeállított kamaraegyüttes Bujtor Balázs vezetésével játszik komoly (és komolytalan) zenéket, amelyek szinte mind valamilyen módon kapcsolódnak a Balatonhoz. Az est folyamán segítségükre lesz Szervét Tibor Jászai Mari-díjas színművész is, aki szintén témába vágó klasszikus és modern irodalmi részletekkel idézi meg a Balaton összetéveszthetetlen hangulatát.

A koncertjegy ára tartalmaz a koncertre való belépés mellett egy pohár pezsgőt vagy üdítőt.

Azoknak a vendégeknek, akik szeretnének a koncert után a helyszínen vacsorázni, az alábbi menüt kínálja a Café Liszt:

Előétel

Labneh, sült színes paradicsomok, dukkah, csicseriborsós fánk, chilis vaj (V)
vagy
Bélszíntatár, nyári szarvasgombás majonéz, fürjtojás, marinált salottahagyma, fenyőmag, grillezett kenyér

Főétel

Faszénen sült tanyasi csirkemell, grillezett zöld spárga, citrusos joghurt, balzsamecetes fetasaláta, harissa, fűszeres tökmag.
vagy
Sáfrányos Acquerello risotto, grillezett baby cukkíni, aszalt paradicsom, spenótlevél, gremolata, parmegiano reggiano (V)

Desszert

Tonkababos csokoládé mousse, kávé, datolya, málna, hajdinás ropogós.
vagy
Vaníliás mille feuille, marinált eper, pisztácia, bazsalikom

A koncertjegy vacsorával jegy ára tartalmaz a koncertre való belépés mellett egy pohár pezsgőt vagy üdítőt érkezéskor, valamint a menüt és a szervízdíjat. Az italokat az ár nem tartalmazza, azokat itallapról à la carte lehet rendelni. (A menüváltoztatás jogát fenntartjuk.)

Ajánló


Angélique Kidjo dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel,…

Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulóját ünnepli a nyitókoncert, amit a Budapesti Tavaszi Fesztivállal egyidős, világhírű Chamber Orchestra of Europe ad…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat