Program


Bútorok bűvöletében - Görbe Márk művészettörténész előadás - sorozata
2

Bútorok bűvöletében - Görbe Márk művészettörténész előadás - sorozata

Bútorok bűvöletében – Forgácsok a bútorművesség történetéből

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 17. kedd, 18:30

Előadásunkban a millenniumtól az első világháborúig terjedő időszak bútorművességét vizsgáljuk, amikor a régi idők formáit és díszítményeit felelevenítő historizmus és az ennek ellenhatásaként létrejövő szecesszió fantáziagazdag stílusa együtt létezett. A faragásokban, intarziában és fémveretekben gazdag bútorokat előállító legnevesebb – Schmidt Miksa, Thék Endre, Lingel Károly nevével fémjelzett – gyárak termékei mellett a gödöllői művésztelep tagjainak háziipari módszerekkel készülő, a magyaros szecesszió jegyében fogant műremekeiről is szót ejtünk. A Magyar Királyi Operaház, az Országház és a Budavári Királyi palota egykori díszes bútorzatáról is megtudhatunk érdekes információkat.

A századforduló és a szecesszió magyar iparművészete -Görbe Márk művészettörténész előadás-sorozata

A 19-20. század fordulója az egyik legizgalmasabb időszak volt az iparművészet történetében. A számtalan stílus egymásmellettisége, az évszázadok alatt tökélyre fejlesztett kézi technikák a modern gépek alkalmazásával együtt eredményezték, hogy sohasem látott változatosságban készüljenek a hazai bútor-, kerámia-, fém- és textilművesség remekei. Előadás-sorozatunkban ezek közül mutatjuk be a kor legszebb, legkülönlegesebb magyar darabjait, és közben megismerkedünk a tárgyakat készítő gyárak, műhelyek, iparművészek – sokszor igencsak fordulatos – sorsával is. A számtalan vetített képpel illusztrált, érdekes történetekkel fűszerezett előadások szemkápráztató körképet rajzolnak a századforduló világáról és iparművészetéről.

A bérlet, illetve a kedvezményes jegyek kizárólag személyesen az Eötvös10 jegypénztárában válthatók meg.

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat