Program


Carmen Maura retrospektív: Volver

Carmen Maura retrospektív: Volver

A spanyol film nagyasszonya előtt tisztelgünk április 24. és május 22. között
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 22. szerda, 20:00

 

Carmen Maura a spanyol film nagyasszonya. Több Goya-díjjal rendelkezik, mint bármely más spanyol színésznő, 2018. december 15-én pedig Sevillában átvehette az Európai Filmakadémia életműdíját, amelyet az elmúlt tíz évben mindössze négyszer ítéltek oda színésznek: Judi Dench, Bruno Ganz és Catherine Deneuve után legutóbb Charlotte Ramplingnek. Maura kitüntetése hatalmas elismerés a spanyol filmművészet egészének, hiszen honfitársai közül egyedül Carlos Saura részesült ugyanebben az elismerésben (2004-ben).

 

Nevét Pedro Almodóvarral forgatott hét filmje óta világszerte ismerik a filmrajongók, pályafutása során több mint ötven mozgóképben szerepelt. Almodóvaron túl (Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén, A vágy törvénye, Volver…) olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Carlos Saura (Jaj, Carmela!), Alex de la Iglesia (A közösség, Bűbáj és kéjelgés), Fernando Trueba (Ártatlan kicsapongások, 1985), Mario Camus (Shadows in a conflict, 1993) vagy Agustí Villaronga (Levél Evitához, 2012). A spanyol művészek alkotásain túl feltűnt a francia André Techiné, Etienne Chatiliez, Philippe Le Guay, az amerikai Francis Ford Coppola és az argentín Alejandro Agresti filmjeiben is.

2019 tavaszán az Uránia Nemzeti Filmszínház a Spanyol Nagykövetséggel közös szervezésben öt alkalmas retrospektív vetítéssorozattal szervez Carmen Maura filmjeiből, bemutatva a színésznő pályájának sokszínűségét és tisztelegve művészete előtt.

Carmen Maura retrospektív: Volver
Carmen Maura retrospective: Volver
spanyol filmdráma, 121 perc, 2006
eredeti nyelven, magyar felirattal

Rendező: Pedro Almodóvar

forgatókönyvíró: Pedro Almodóvar, operatőr: José Luis Alcaine, zeneszerző: Alberto Iglesias, látványtervező: Salvador Parra, jelmeztervező: Sabine Daigeler, vágó: José Salcedo
szereplők: Penélope Cruz, Lola Duenas, Carmen Maura, Yohana Cobo, Blanca Portillo

Carmen Maura és Pedro Almodóvar, a kortárs spanyol film nagy párosa több évtizede igazi se veled, se nélküled viszonyban élik közös szakmai szakmai életüket. A rendező saját bevallása szerint is első múzsája, Maura fedezte fel és tette híressé őt, azonban ezt követően megszakították egymással a kapcsolatot és húsz évnek kellett eltelnie, hogy újra közös filmet készítsenek. Mi mással, mit ezzel a vizuális béke jobbal, a Volverrel zárhatnánk a spanyol film nagyasszonya előtt tisztelgő retrospektív sorozatunkat.

Raimunda egy fiatal, keményen dolgozó és igen vonzó édesanya, aki munkanélküli férjével neveli serdülőkorban lévő lányukat. Nővére, Sole viszont igen félénk nő, aki egy illegális fodrászszalonban keresi kenyerét. A férje faképnél hagyta és lelépett egyik ügyfelével. Sole azóta egyedül él. Egy tavaszi vasárnapon Sole felhívja Raimundát, hogy tájékoztassa őt Paula nénikéjük haláláról. Raimunda nagyon szerette nénikéjét, mégsem tud ott lenni a temetésen. Sole egyedül tér vissza szülővárosába, ahol a szomszédok közlik, édesanyja visszatért a túlvilágról, hogy Paula nénikéjének gondját viselje betegeskedő éveiben.

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Ajánló


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat