Program


Cherubini: Les Abencérages / RÉGIZENE FESZTIVÁL / 18:00 Prelúdium az Üvegteremben

Cherubini: Les Abencérages / RÉGIZENE FESZTIVÁL / 18:00 Prelúdium az Üvegteremben

Luigi Cherubini a mai zenehallgatók számára csak egy név, a legtöbben talán nem is tudják, hogy a zeneszerző, bár szülőföldjén, Itáliában tanult, működésével a legnagyobb hatást a francia zeneéletre gyakorolta.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 9. szerda, 19:30

Vashegyi György és két együttese, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar - nemzetközi szólistagárdával szövetkezve - most a zeneszerző egyik jelentős operáját szólaltatja meg, 209 évvel a párizsi ősbemutató után. A téma, mint az operairodalomban oly sokszor: szerelem és politika konfliktusa.

A háromfelvonásos Les Abencérages tartalma történelmi háttér előtt kibontakozó love story. A helyszín a 15. századi granadai királyság, s a cselekmény a legtöbb operanézőt-hallgatót a Rómeó és Júlia alapkonfliktusára emlékeztetheti, hiszen a történet itt is két egymással szemben álló család - az Abencerrage és a Zegri dinasztia - harcáról szól, s a konfliktus magva természetesen az, hogy a két szerelmes, Almanzor és Noraïme e két család sarja. A művet 1813. április 6-án mutatták be a párizsi Operában, a nézőtéren Napóleon és hitvese, Mária Lujza császárné is helyet foglalt. Az Les Abencérages azonnali sikert aratott, népszerűsége azonban nem sokkal Napóleon bukását követően csökkenni kezdett. A Müpa Régizene Fesztiváljának előadásán többségükben külföldi sztárénekeseket hallhatunk, a két főszereplő a dél-franciaországi születésű szoprán, Anaïs Constans és a litván tenor, Edgaras Montvidas. A produkció karmestere, Vashegyi György rengeteget tett a régizene elfeledett értékeinek hazai megismertetéséért, s ezen belül a francia repertoár különösen szívügye. A Purcell Kórust 1990-ben, az Orfeo Zenekart 1991-ben alapította: azóta e két együttes a hazai régizene-játék két legfontosabb műhelye.

Szereplők:

Noraïme: Anaïs Constans
Almanzor: Edgaras Montvidas
Le Vizir: Thomas Dolié
Gonzalve: Artavazd Sarsyan
Kaled: Philippe-Nicolas Martin
Alamir: Tomislav Lavoie
Abderam: Douglas Williams
Octaïr / Le Héraut d'armes (Hírmondó): Najbauer Lóránt
Egilone: Kalafszky Adriána

Közreműködők:

Purcell Kórus
Orfeo Zenekar

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat