Program


CHILL GARDEN - Műtárgyséta és - A szakács, az író, a főztje és a filmje #1 – Nyáry Krisztián

CHILL GARDEN - Műtárgyséta és - A szakács, az író, a főztje és a filmje #1 – Nyáry Krisztián

Az esti rendezvények előtt TÁRGY | KÍSÉRLETEK – Műtárgyséta a Róth Miksa Emlékházban. 5 műtárgy, amelyek látszólag nem kötődnek egymáshoz, mi most mégis hálót szövünk belőlük. A Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény tárgyai kilépnek a komfortzónájukból, és egy-egy fogalom köré szerveződve mutatkoznak be a közönségnek.

20:00 óra Műtárgyséta - 5 műtárgy a gasztronómiáról

Az esti rendezvények előtt TÁRGY | KÍSÉRLETEK – Műtárgyséta a Róth Miksa Emlékházban. 5 műtárgy, amelyek látszólag nem kötődnek egymáshoz, mi most mégis hálót szövünk belőlük. A Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény tárgyai kilépnek a komfortzónájukból, és egy-egy fogalom köré szerveződve mutatkoznak be a közönségnek. A Chill Garden programjaihoz kapcsolódva, művészeti programokra reflektálva kísérletet teszünk: szubjektív műtárgysétára hívjuk látogatóinkat, hogy együtt fedezzük fel a kiállítások rejtett hálózatait.

20.30 A szakács, az író, a főztje és a filmje #1 – Nyáry Krisztián

Mi köze van Krúdy Gyulához Nyáry Krisztiánnak? Miért ír egy irodalmár gasztronómiatörténetről is? Milyen étkezést bemutató irodalmi és filmművészeti alkotásokat kedvel? Miért lehet inspiráló a főzés egy alkotónak? Miközben elkészíti egyik különleges fogását (lecsó vinetával), részleteket vetítünk Nyáry Krisztián egyik kedvenc gasztronómiában tobzódó mozijából: Huszárik Zoltán Szindbád című alkotásából.

Nyáry Krisztiánnal Szederkényi Olga szerkesztő-rendező beszélget.

Programjainkat beltéren kizárólag azok látogathatják, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, és azt munkatársunknak belépéskor a személyi igazolvánnyal együtt felmutatják. Kiskorúak csak felnőtt kíséretében vagy védettségi igazolvánnyal látogathatják a rendezvényt.

Ajánló


Az Orfűi Víruskergető Fesztivál zárórendezvénye az Arany János "Rege a csodaszarvasról" írt műve…

Ebben a történetben szinte minden szereplő egy elnyomott vagy tiltott vággyal, érzéssel lép…

Az Anyatigrisek című előadás tabuk nélkül, rengeteg humorral mutatja meg, hogy valójában mit…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat