Program


Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével II.
2

Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével II.

Tánczenék Bachtól Stravinskyig
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 26. vasárnap, 18:00


Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével II.
Tánczenék Bachtól Stravinskyig

Műsor:
Bach, Schubert, Schumann, Ravel és Stravinsky művei

Közreműködik:
Csalog Gábor – zongora
Fazekas Gergely – zenetörténész

A tánc a test művészete, a zene a szellemé. Az embert pedig – ideális esetben – test és szellem harmóniája határozza meg, és ez jellemzi a legmagasabb rendű tánczenéket is. Bach szvittételeire ugyan nem táncoltak a 18. század elején, de ott lüktet bennük az emberi mozgás érzete, és bár Schubert keringőire remekül lehet táncolni, dallam- és harmónivilágukat tekintve ezek a művek sem kevésbé izgalmasak, mint a „nagy” Schubert-zenék. Három évszázad tánczenéiből válogat Csalog Gábor a koncerten, amely számos izgalmas kérdést vet: mik a jellemzői a különböző táncműfajoknak, miként viszonyultak a természeténél fogva populáris eredetű táncokhoz a különböző korszakok különböző zeneszerző, egyáltalán: mit mond el Bach, Schubert, Schumann, Ravel vagy Stravinsky zenéje szellem és test viszonyáról? A kérdések nem költőiek – vagy ha részben azok is – konkrétan is előkerülnek a koncert első felében.
(Fazekas Gergely)

Ajánlatunk


A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi klasszikussá vált, ami nem is csoda: egyszerre elgondolkodtató, kritikus látlelet a társadalmi álszentségről s az emberi hiszékenységről, ugyanakkor szórakoztató, szellemes, fordulatos, slágerekben gazdag zenés mű is.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Vagyis: Kelet-Európa vs. Nyugat-Európa, egy multikulti családba préselve, akik a szeretet ünnepén épp a szeretetért harcolnak, ami váratlan helyekről, ne…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat