Program


Csárdás a zivatarban • Kovács Gerzson Péter - TranzDanz

Csárdás a zivatarban • Kovács Gerzson Péter - TranzDanz

Még egy nő-férfi/férfi-nő duó, már megint és végeérhetetlenül... és itt a Csárdás a zivatarban, egy hajdani coup de foudre, amikor leszakadt az ég, minden sötétségbe borult és csak a villámok világították meg a sziklás tájat…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 9. szombat, 19:30

Mindenki menekült, de ők ott álltak a tombolóviharban és még nem tudták, de már érezték, hogy elvesztek, hogy minden, ami volt elvész, összeomlik és nem tudni mi jön, de ez elől már nincs menekvés, az a villám, az a coup de foudre lecsapott…hát, például így.

Az együttes életében már több duó született (Cult,Co-Ax, Coda, In Sol – In Luna), amelyek óhatatlanul (és vállaltan) a két nem viszonyának különböző aspektusait vizsgálták az egymásrautaltságtól a kiszolgáltatottságig, az alá-fölé rendeltségtől az egymást kiegészítő harmóniáig, a szerelemtől a közönyig, az elérhetetlen vágyakozástól a beteljesültség csömöréig. A Csárdás a zivatarban mindezek szintézise, az egymást taszító és vonzó, egymás nélkül nem létező pólusok paradoxona.


Persze ez a csárdás lehet a mi közép-európai létezésünk metaforája is, itt a Kárpát-medencében téblábolva, pörögve, forogva, bukdácsolva és vagdalkozva, hitehagyottan, reményvesztetten, új erőre kapva és csodára várva. És az a zivatar, szélvihar, jégverés talán nem csak bennünk tombol?

Táncosok: Gera Anita, Kovács Gerzson Péter
Zene: Lukács Miklós (cimbalom), Kovács Jeromos (elektronika)
Koreográfus, látványtervező: Kovács Gerzson Péter

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított vígjáték – Shakespeare egyik legnépszerűbb és így legtöbbet játszott remeke.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat