Program


ELSÜLLYEDT VILÁGOK, TÚLÉLŐ CIVILIZÁCIÓK

ELSÜLLYEDT VILÁGOK, TÚLÉLŐ CIVILIZÁCIÓK

Mennyire ismerjük a történelem eltűnt kultúráit, és miért lengi be őket valami megbabonázó titokzatosság? Sorsszerű vagy kivédhető egy összeomlás? Drámai erőket vagy inkább komikus konfliktusokat kell a háttérben keresnünk..
Az előadássorozat a történettudomány legújabb eredményeivel segít eligazodni a múlt félremagyarázott útvesztőiben.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 3. csütörtök, 18:30

ELSÜLLYEDT VILÁGOK, TÚLÉLŐ CIVILIZÁCIÓK

A történelem összeomlásai, katasztrófái és túlélői
Történelmi előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész

Mennyire ismerjük a történelem eltűnt kultúráit, és miért lengi be őket valami megbabonázó titokzatosság? Sorsszerű vagy kivédhető egy összeomlás? Drámai erőket vagy inkább komikus konfliktusokat kell a háttérben keresnünk? Hogyan ért véget a piramisok kora? Eltűntek-e a maják és inkák? Mindig sivatag volt-e Petra és hogy nőtte be az erdő Angkort? Hogyan élte túl Róma, Cuzco vagy Jeruzsálem az egymás utáni katasztrófákat? Vannak-e a történelemnek kulturális túlélői vagy mindenki bukásra ítéltetett? Az előadássorozat a történettudomány legújabb eredményeivel segít eligazodni a múlt félremagyarázott útvesztőiben.

Ajánlatunk


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


Alan Turing, avagy "egy rejtett zseni élete" című előadás arra tesz kísérletet, hogy más szemszögből, közel hozva Turing alakját a…

Improvizációs játék önmagunkról Ízelítő kapcsolataink hétköznapjaiból.

Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat