Program


Cziffra Fesztivál - Káel Norbert koncert

Cziffra Fesztivál - Káel Norbert koncert

Káel Norbert művészetének birodalmát stílusok és műfajok határvidékére építette. Zongoraművészi tevékenységének célja a közös nevezők felfedezése a különböző korszakok és irányzatok zenéje között, amely olyan produkciókat hív életre, mint a Fából faragott királyfi újraértelmezése jazztrióra és énekhangra.

Aktuális előadásokCziffra Fesztivál - Káel Norbert koncert

Műsor:
Vecsey-Cziffra-Káel: Valse triste
Chopin-Káel: Barcarolle
Hacsaturján-Káel: Kardtánc
Csajkovszkij-Káel: Barcarolle, June
Rimszkij-Korsakov-Káel: Dongó
Liszt: Csárdás obstiné
Liszt: 2. ballada
Liszt: Funérailles
Chopin-Káel: cisz-moll keringő

A Cziffra György tiszteletére rendezett szólókoncertje Káel Norbertnek a rögtönzés és a megkomponált zene fúzióján alapul. A zongoraművész a klasszikus repertoár emblematikus műveit szűrte át saját világán, hogy egyszerre nyújtson nosztalgikus és felfedezésekkel teli élményt. Chopin könnyed keringője például bátor harmóniákkal, Hacsaturján Kardtánca izgalmas jazzes ritmikával, Vecsey és Cziffra lírai Valse triste-je új költői mondanivalóval gazdagodik keze alatt. Liszt Csárdás obstinéja, h-moll balladája és a Funerailles viszont eredeti verziójában hangzik el, hogy a tiszta forrás tanúskodjon a későromantika és a jazz stílusának megannyi hasonlóságáról.

(A Cziffra György-emlékév és a MOMkult közös rendezvénye)

Az esemény a Cziffra György-emlékév keretében kerül megrendezésre. Magyarország Kormánya a 20. század egyik legkiemelkedőbb zongoraművészének centenáriumát hivatalos emlékév keretében ünnepli, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába.
A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

Kiemelt szponzor: MVM

Ajánló


Huszonhárom évesen kezdte pályafutását, azóta több mint hatezer fellépésen van túl itthon és húsz országban összesen, 52 albumot, 10 könyvet…

Műsor: R. Strauss: Burleske zongorára és zenekarra R. Strauss: Till Eulenspiegel vidám csínyjei, op. 28


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat