Program


Denis Bouriakov Budapesten

Denis Bouriakov Budapesten

Denis Bouriakov a Budapesti Fuvola Akadémia meghívásának eleget téve érkezik Magyarországra, ahol nemcsak koncertezik, de a program résztvevői számára nemzetközi mesterkurzust is tart.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 14. szombat, 19:45

Denis Bouriakov Budapesten
budapesti fuvola akadémia

Műsor:

A műsorban elhangzanak Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Philippe Gaubert, Franz Waxman és Elliott Carter művei.

Közreműködik:

Denis Bouriakov – fuvola
Borbély László – zongora

Denis Bouriakov a nemzetközi fuvolázás jelenleg egyik legfényesebb csillaga. 2015 óta a Gustavo Dudamel vezette Los Angeles Filharmonikus Zenekar szólófuvolása. Ezt megelőzően ugyanezt a pozíciót töltötte be a New York-i MET Zenekarában. A legjelentősebb nemzetközi versenyek díjazottja (ARD München, Jean-Pierre Rampal, Prága, Carl Nielsen, Kobe). A fenomenális virtuóz rendszeresen készít átiratokat a fuvola számára. Első szólóalbumán J. Sibelius Hegedűversenyét, valamint J. S. Bach Chaconne-ját (BWV 1004) szólaltatja meg. Olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Moszkvai Filharmonikus Zenekar, Norvég Rádiózenekar, Angol Kamarazenekar, Tokio Ensemble, Müncheni Kamarazenekar vagy a Tamperei Filharmonikus Zenekar. A világ minden táján tart mesterkurzusokat. Londonban a Royal Academy of Music vendégprofesszora. A fiatal művész gyermekkorában járt utoljára Magyarországon. Denis Bouriakov a Budapesti Fuvola Akadémia meghívásának eleget téve érkezik Magyarországra, ahol nemcsak koncertezik, de a program résztvevői számára nemzetközi mesterkurzust is tart.

Borbély László generációjának egyik legkiemelkedőbb zongoraművésze. A Liszt Ferenc Zeneakadémia egyetemi adjunktusa. Versenyeredményei közül kiemelkedik a 2006-os budapesti Nemzetközi Liszt-Bartók Zongoraversenyen elnyert II. helyezése, a 2002-es Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Zongoraversenyen több kategóriában elért II. és III. díjai, továbbá több helyezés, illetve különdíj rangos országos és nemzetközi versenyeken [EPTA ifjúsági zongoraverseny (Osijek), Yamaha Díj, Londoni Nemzetközi Zongoraverseny, Magyar Rádió Országos Haydn-Mendelssohn versenye]. Háromszor nyerte el a Fischer Annie előadóművészeti ösztöndíjat. 2009-ben megkapta a rangos Junior Prima Díjat, 2019-ben artisjus díjat kapott. Az elmúlt években olyan fesztiválok vendége volt, mint az International Conservatory Week (Szentpétervár), Nemzetközi Bartók Fesztivál (Ankara), Liszt Fesztivál (Raiding, Utrecht, Fermo), FestivaLiszt (Grottammare), Arcus Temporum (Pannonhalma), Budapesti Tavaszi Fesztivál, CAFe Budapest, Hallgatás Napja (Budapest), Tiszadobi Zongorafesztivál, Miskolci Nemzetközi Operafesztivál.

A koncert a Budapesti Fuvola Akadémia programján belül kerül megrendezésre. A koncertjegy felmutatásával a vendégek részt vehetnek a Budapesti Fuvola Akadémia aznap délutáni programjain is a BMC Koncerttermében:

14:00 Kiemelt Tehetségek Koncertje
15:30 Köznevelési Fórum, téma: A versenyeztetés
17:00 Délutáni Koncert: Szilágyi Szabolcs, Jürgen Franz, Borbély László,
Austro Hungarian Flute Choir, Gareth McLearnon

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat