Program


Diplomafilm vetítés

Diplomafilm vetítés

Egy hétköznapi szituációra épít: az elvált apa (Nagy Zsolt) hétvégén strandolni viszi két kisgyerekét, és egyúttal az új barátnőjét is bemutatja nekik (Kurta Niké). A váratlan helyzet kínos légkört teremt: féltékenységet, egy majdnem tragédiába torkolló, agresszív indulatkitörést vált ki a gyerekekből.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 10. kedd, 17:00

ELTE Filmtudományi tanszak - Diplomafilm vetítés (90 perc)

COMING OF RAGE - ELTE diploma filmek

Vasárnap (Berényi Andor) 15'

Egy hétköznapi szituációra épít: az elvált apa (Nagy Zsolt) hétvégén strandolni viszi két kisgyerekét, és egyúttal az új barátnőjét is bemutatja nekik  (Kurta Niké). A váratlan helyzet kínos légkört teremt: féltékenységet, egy majdnem tragédiába torkolló, agresszív indulatkitörést vált ki a gyerekekből. A helyszínválasztás nagyon ígéretes, a nyári vízpart egyszerre önfeledtséget sugalló és veszélyt sejtető terepe nagyszerű dramaturgiai lehetőséget adhat a családi feszültségek kibontására.

BRONZE BUSHO díj 2020 - 16. BuSho Nemzetközi Rövidfilmfesztivál

Papa úszni tanít (Biró Melinda) 13'

A film rendezője több osztálytársához hasonlóan egészen fiatal gyerekszereplővel dolgozik együtt: hőse egy óvodáskorú kislány, akit az apukája szeretne megtanítani úszni, de ő fél bemenni a medencébe. A film a gyerekperspektívát helyezi előtérbe, és a kislány szubjektív élményein és a fantáziájában lejátszódó eseményeken keresztül mutatja meg a mélyvíztől való félelmet. Minden, a vízzel és az úszással kapcsolatos dolog eltúlzott és rémisztő, annak megfelelően, ahogy azok a kislány képzeletében megjelennek...

Cryene Donovan (Németh Dénes) 65’

magyar dokumentumfilm, 2019

Heni egy 20 éves, tehetséges lány: énekel, rajzol, verseket ír és gitározik. Azonban egy szokatlan mentális betegségben szenved: disszociatív személyiségzavara van. 4 különböző személyiség lakozik a testében.
Öngyilkossági kísérletét követően egy pszichiátriai kórházba helyezték.
A dokumentumfilm Heni intézetben töltött mindennapjait követi, mely során napi szinten kell megküzdenie betegségével.
A történet Heni és a rendező hullámzó, szeszélyes kapcsolatáról is szól, mely során a filmes próbálja megismerni, megérteni a lányt és feltárni az ő titkos múltját. Ám a dolgok rossz fordulatot vesznek.

DÍJAK - Best Documentary - 64. Hungarian Independent Film Festival

A filmvetítésre díjtalan jegyek igényelhetők.

Ajánlatunk


Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat