Program


Regélő Fehér Táltos Dobcsapat, Hun Sárkány koncert

Regélő Fehér Táltos Dobcsapat, Hun Sárkány koncert

A nyári koncertsorozat után ismét Budapesten lép fel a Regélő Fehér Táltos Dobcsapat.
Egyúttal hagyományt is szeretnénk teremteni, legyen egy olyan este, amikor barátainkkal közösen koncertezünk, amikor együtt Dob-ban a szív.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 3. szombat, 18:00

A Dobcsapat a Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület néven Árpád fejedelem évének Fergeteg havában, 2007 januárjában alakult 27 fővel. A csapat alapítója és vezetője Putnoki Tibor, akinek életét egy 9 percig tartó klinikai halálélmény változtatta meg, melyről azóta már több mint 1.000 előadást tartott szerte a világban.

A Dobcsapat egyesületi formában működik, közhasznú fokozatot kapott. Az alapítók célként határozták meg a magyarságtudat erősítését, az ősi magyar néplélek sajátosságainak, belső értékeinek felidézését, felszínre hozatalát és tudatosítását saját magukban és az emberekben.
Rögzítésre került, hogy az Egyesület politikától és vallási hovatartozástól független szervezet. A csapat minden olyan – belföldi és külföldi – rendezvényen fellép, ahol lehetősége van a dalaikon keresztül szólni az emberekhez. Minden olyan eseményt támogatnak, ahol magyar ember a magyar embernek, ember az embernek segít, ahol az örök emberi értékek, és az összetartozás fontossága jelenik meg.

A dalok a szeretet nélkülözhetetlenségéről, a jóság, a becsület fontosságáról, az ősök tiszteletéről, a hazaszeretetről, megmaradásunkról, a mindenek feletti Istenhitről szólnak. Ezt erősíti fel a táltos dobok gyógyító, lelkesítő rezgése, valamint a korhű viselet.

A rendszeres nyári gyerek dobos táborok elhozták 2009-ben a Zengő Dobosok gyermek dobcsapat megszületését. Csodálatos látni, hogy a sok munkával járó küldetés termő talajra szórta magjait. Több gyerekdobos ma már a felnőtt csapat oszlopos tagja.

Az Egyesület elnöke Varga Klára.
Dobcsapat vezető Tonomár Tibor Gábor.

A csapat vendégei a Zengő dobosok gyermek dobcsapat, Regös Sziránszki József és a Tűz- kör Egyesület és barátai.

Regös Sziránszki József barátunk bemutatkozása a honlapjáról (regosjoco.hu) „…2004 óta foglalkozom a „honfoglalásnak” és az azt megelőző népvándorlásnak nevezett koroknak a hitvilágával, zenei világával, és gyógyítási technikáival. Elsősorban krónikák és írásos emlékek alapján igyekszem ezt feltárni, és a mai kor emberének javára fordítani, és élhetővé tenni. Én magam a ”regös” nevet használom, és hasonulok véle. Elmondom, elmesélem a régi dolgok történetét és megcselekedéseit, „síppal, dobbal, nádi-hegedűvel”. Találjuk meg az élet igazi értelmét, értékét, és éljünk ezzel a csodálatos lehetőséggel.” Regös Jocónak több zenei
CD-je és könyve is megjelent, mi pedig néhány dalt éneklünk tőle koncertjeinken.

A Tűz-kör Közhasznú Kulturális Egyesület (tuzkor.hu) feladatául tűzte ki a hagyományőrző témájú előadások és olyan programok szervezését, amelyek a magyarság eredetéhez, népszokásaihoz kapcsolódnak, többek között Atilla- egy legenda nyomában és a Csaba királyfi útján elnevezésű rendezvények.
A Dobcsapattól a Hun sárkány c. koncertet hallhatják, láthatják az est folyamán.

A koncert előtt és után lehetőség lesz a csapat CD-it, pólóit, kézműves termékeit megvásárolni, amivel támogathatják Egyesületünk működését.

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

„A Feketeszárú cseresznye magja egy egészen jelentéktelen epizód. Egyetlen pezsgős éjszaka hangulata, amely sehogy sem akar elfakulni bennem.." - Hunyady Sándor, író

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


Az a zenekar, amelyet Kobayashi Ken-Ichiro életében először vezényelt szülőhazája határain kívül, az a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar volt. 2024.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat