Program


Dokumentumfilmklub - Gaudiopolis – in memoriam Sztehlo Gábor - rendező:Szántó Erika

Dokumentumfilmklub - Gaudiopolis – in memoriam Sztehlo Gábor - rendező:Szántó Erika

Az evangélikus lelkész Sztehlo Gábor által 1945-1949 között felállított és vezetett Budakeszi úti gyermekotthon, gyermekköztársaság életét mutatja be a játékfilm. Szántó Erika rendezte a Gyermekmentő című dokumentumfilmet is az egykor az otthonban élt gyerekek visszaemlékezései alapján.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 26. hétfő, 18:00

Dokumentumfilmklub

Gaudiopolis – in memoriam Sztehlo Gábor
dokumentumdráma, 96 perc, 1989
Rendező: Szántó Erika

Az evangélikus lelkész Sztehlo Gábor által 1945-1949 között felállított és vezetett Budakeszi úti gyermekotthon, gyermekköztársaság életét mutatja be a játékfilm.
Szántó Erika rendezte a Gyermekmentő című dokumentumfilmet is az egykor az otthonban élt gyerekek visszaemlékezései alapján. A rendező azonban maga választotta a játékfilmverzió bemutatását, mert ezen keresztül el tudja magyarázni a közönségnek a dokumentumdráma készítésének műhelytitkait.

Nemrég jelent meg a Sztehlo-gyerekek voltunk című riportkönyv, amelynek még élő szereplőit és a könyv szerkesztőit is szeretnénk meghívni a film utáni beszélgetésre.

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat