Program


Aktuális előadásokIdőtartam: 75 perc
Korosztály: 6+

„A házak mohón ápolják kövérségüket, de ha ujjammal megérintem őket: elpukkannak.
Kilyukadt alattam a föld, színné, fénnyé vált köröttem a levegő: űrben járok. Hosszú éveken át összetévesztett magammal valakit, aki nincsen; s még éveken kívül is, összetévesztettem a foghatatlant a lehetetlennel. Számtalan tündér, nem egy és nem több: ez vagyok, a többi csak látszat…”
Weöres Sándor: Örvény (részlet)

Ez az Ébredés egy olyan mesébe varázsol téged, ahol két alakról, lényed két arcáról álmodsz. Ők szavak nélkül beszélnek. Próbálnak felnőni ott, ahol soha nem ér véget a gyereklét. Itt álmod beszínezi a szürkeséget, a varázslathoz nem kell más, csak egy párna, és ha túl sötét van, az égboltra saját ujjaddal rajzolsz csillagokat.

Cirkuszi, zenés, vizuális színházi világba repít ez a produkció. Humorral és költőiséggel tekint saját lustaságunkra, kicsinyességünkre, gyávaságunkra ugyanúgy, mint a bátorság és odaadás pillanataira. Egy történet az ember kettősségéről, mellyel próbáljuk megismerni
saját magunkat a korlátok és álmok útvesztőjében.
Az előadás 2018-ban a kassai Divadlo Thália Színház színpadán, a Visegrad Fund rezidencia programjának keretein belül, majd 2019-ben Budapesten az Artus Stúdióban került bemutatásra. A premiereket számos nemzetközi és hazai siker követte. A produkció az Isztambuli Magyar Intézet támogatásával szerepelt a törökországi Istanbul Fringe Fesztiválon (2019), továbbá a norvégiai Bergen Fringe Fesztivál (2019), a nagyváradi Infinite Dance Festival (2020) és a 2021-es Művészetek Völgye fesztivál programjába is beválogatták. A Londoni Magyar Intézet támogatásával 2021-ben a Voila! Europe Fesztiválon Londonban az Ébredés képviselte Magyarországot, ahol OffFest díj-jelölést kapott. Idén nyáron a francia Avignoni Fesztivál programjában lesz látható.

Alkotók és előadók: Kulcsár Balázs, Marofka Mátyás
Asszisztens: Kiliti Krisztián
Fény, technika: Molnár Péter
Zene: Victor Morató Ribera, Kovács Adrián
Jelmez, díszlet: Szőke Zsuzsa
Produkciós asszisztens: Csoba Emese, Lovrity Eszter
Produkciós vezető: Kovács Brigitta
Rendező: Marofka Mátyás

Támogatók/Supporters: Artus Stúdió, Sín Kulturális Kulturális Központ, Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Magyar Művészeti Akadémia (MMA), Tiszta Formák Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat