Program


Edith és Marlene
4

Edith és Marlene

Az előadás Edith Piaf és Marlene Dietrich kalandos életét és halhatatlan barátságát tárja elénk. Mészáros Márta rendezésében az előadás a Nőről, a nőiességről, a két zseniális énekes-színész legendáról, valamint az őket életre keltő Botos Éváról és Nagy-Kálózy Eszterről szól.

Pataki Éva: EDITH ÉS MARLENE
zenés színmű két részben
A Manna Produkció előadása a budapesti Centrál Színházból

A SZINDBÁD Színháztörténeti Rendezvénytér szabadtéri Pódiumszínpadát a Kossuth-díjas Mészáros Márta-rendezte nagy sikerű, élőzenekaros zenés színházi esttel avatjuk fel, főszerepben Botos Évával és a Kossuth- és Jászai-díjas Nagy-Kálózy Eszterrel.

A szerző a darabról:
„A darab a prágai, a pozsonyi és a varsói bemutatók után ismét hazatért, és megint két csodálatos színésznő lép benne színpadra. A francia Edith Piaf és a német Marlene Dietrich találkozása sorsszerű volt. A 20. század két zsenije szélsőségesen más habitust képviselt: Piaf az önpusztító szenvedély, Dietrich a végletes fegyelem és profizmus útján járt, s hogy kinek volt igaza – azt döntsék el a nézők!
Ma nem mernék róluk írni, ilyen őrültségbe csak fiatalon vág bele az ember.
Amikor az üres papír fölött ültem, azon töprengve, hogy hogyan is lépjenek színre és szólaljanak meg ezek a csodálatos nők, Piaf dalait hallgattam, és beleborzongtam. Egyet ígérhetek, önök is hallani fogják a dalokat, és önök is borzongani fognak.” – Pataki Éva

„Botos Éva színpadi létezésében a tudatalatti örvények feszítő energiája a tudatos építkezés kontrolljával alkot termékeny szintézist. Egy dobbanva dübörgő szíve van, ezer arca, ezer gesztusa, éneklése érzelmi K.O., piafi figurája glóriás varázslat.” – Fehér Elephánt

Szereplők:
Edith............................ Botos Éva
Marlene....................... Nagy-Kálózy Eszter
Momone...................... Kecskés Karina
Leplée / Raymond....... Marton Róbert
Marcel / Theo.............. Nagy Dániel Viktor / Ódor Kristóf
Zongorista................... Wágner Puskás Péter
Harmonikás................. Szokolai Zoltán
Francia vendég........... Veress Gábor

Díszlet: Horgas Péter
Jelmez: Budjosó Nóra
Produkciós asszisztens: Láng Zsuzsa
Fény: Pelle Zoltán
Hang: Krisztek Tamás
Fordrász: Horváth Edina
Öltöztető: Breska Erika
Produkciós vezető: Gáspár Anna

Rendező: Mészáros Márta

Fotó: Kállai-Tóth Anett

SZINDBÁD Színháztörténeti Rendezvénytér szabadtéri Pódiumszínpada
4400 Nyíregyháza, Színház utca 2.

TUDNIVALÓK A JEGYVÁSÁRLÁSHOZ 

A vacsorajegy a színházjegy mellett egy, a SZINDBÁD belső teraszára szóló kétfogásos étkezésre is szól, amely egy alkoholos vagy alkoholmentes welcome drinket, valamint egy előételt és főételt tartalmaz. Asztalaink a színpadra való akadálymentes rálátás érdekében jelenleg maximum 6 főt tudnak fogadni.

A vacsora felszolgálása 18.00 órától lehetséges és az előadás megkezdését megelőző 30 perccel korábban, azaz 20.00 órakor ér véget. További fogyasztásra az előadás szünetében van lehetőség.

Kedvezőtlen időjárás esetén vacsorajegyet váltó nézőink részére az étkezési lehetőséget a SZINDBÁD Kortárs Magyar Bisztró beltérben biztosítja.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy kedvezőtlen időjárás miatt elmaradó és esőnapra tolódó előadás esetén a vacsorajegy színházi belépőt biztosító része a kijelölt esőnapra lesz érvényes.

Vacsorajegyet személyesen vagy online váltó nézőinket is kérjük, hogy a jegyváltást követően mindenképp vegyék fel a kapcsolatot a SZINDBÁD Kortárs Magyar Bisztróval a 06 30 102 2383-as telefonszámon az asztalfoglalás részleteivel kapcsolatban.

Ajánló


Herman és Christine barátok, több mint harminc éve. Amíg házastársaik éltek, állandóan összejártak…

A közel 120 perces produkció egyedülálló látványtechnikával kiegészülve, mégis igazi Csík Zenekaros környezetben…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat