Program


Egy nap Mádon – "Hej, Rákóczi!"

Egy nap Mádon – "Hej, Rákóczi!"

A Hurdy-Gang anyanyelve a magyar népzene, hangzásvilágában a jazz és világzene erős népzenei alapon ötvöződik. Kis-ázsiai eredetű dallamokkal, kubai ritmus és harmóniavilággal bővülő repertoárjukban a Rákóczi-szabadságharc emlékezete, a kuruc kor zenei világa is fontos helyet kap.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 15. csütörtök, 18:00

'HEJ, RÁKÓCZI!'

– Zenés emlékezés a Nagyságos Fejedelemre –

HURDY-GANG TRIÓ

Ifj. Szerényi Béla – tekerő, tárogató, esz-klarinét
Zimber Ferenc – cimbalom
Molnár Mátyás – tapan, darbuka, cajon, conga, bongo, cintányér

A Hurdy-Gang anyanyelve a magyar népzene, hangzásvilágában a jazz és világzene erős népzenei alapon ötvöződik. Kis-ázsiai eredetű dallamokkal, kubai ritmus és harmóniavilággal bővülő repertoárjukban a Rákóczi-szabadságharc emlékezete, a kuruc kor zenei világa is fontos helyet kap. A burdon, a tekerő, valamint a különböző fúvós hangszerek és a cimbalom egymásba fűződő, improvizatív játéka zseniálisan egészíti ki egymást. Ezt a harmóniát a latin és jazz ritmusokban is jártas dobos teszi tökéletessé. Az izgalmas dallampárhuzamok mellé csatlakozó tánc improvizációk a Magyarország különböző területein fennmaradt virtuóz férfitáncok, verbunkos- és hajdútánc elemeiből épülnek fel, megelevenítve a XVII–XVIII. századi kuruc nemesi, tábori mulatságokat.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat