Program


Aktuális előadások



PROGRAM:

17.30-18.30 10 éves jubileumi könyvünnep Péterfy-Novák Évával
"Tíz évvel ezelőtt, azon a szeptember 11-én már hajnalban csokis kalácsot sütöttem, hogy azt a pár embert, aki érzésem szerint eljön majd a könyvbemutatómra, kínálni tudjam valamivel.
Tíz évvel ezelőtt, azon a szeptember 11-én kora délutántól már zsibbadtan kóvályogtam.
Tíz évvel ezelőtt azon a szeptember 11-én megváltozott minden, amit addig gondoltam írásról és íróságról.
Tíz évvel ezelőtt azon a szeptember 11-én bár lassan, de estére a rengeteg ölelésből világosan megértettem, hogy nekünk egyasszonyoknak beszélniük kell, hogy meg kell mutatnunk a történeteinket.
Tíz évvel ezelőtt azon a szeptember 11-én a bemutatón végül alig fértünk el a BJC-ben, a kalács pedig pillanatok alatt elfogyott.
Most, tíz évvel később, ezen a szeptember 11-én a legnagyobb szeretettel várlak a jubileumi könyvbemutatón és az azt követő színházi előadáson.
Kalácsot most is sütök.
Mert így lesz kerek az a tíz év."
/Péterfy-Novák Éva/

19.00-20.30 EGYASSZONY
Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól azt a diagnózist kapta, hogy kislánya a születés során vált súlyosan mentálisan sérültté. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig színházi előadás.
Mácsai Pál a könyvről ezt nyilatkozta: „Minden élet impozáns, ha őszintén mesélik el. Ez a könyv hű tükre a valóságnak. Se letenni, se elfelejteni nem lehet.”
Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.

Játssza: Tenki Réka

Színpadra alkalmazta: Tasnádi István
Díszlet-jelmez: Kálmán Eszter
Zeneszerző: Barabás Béla
Rendező: Paczolay Béla
Producer: Orlai Tibor

Ajánló


Wolfgang Amadeus Mozart / Gian Carlo Menotti BASTIEN ÉS BASTIENNE / A TELEFON Egyfelvonásos operák magyar nyelven, magyar és angol…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat