Program


Éjfény és virágbirodalom – BARANYAI Levente kiállítása

Éjfény és virágbirodalom – BARANYAI Levente kiállítása

BARANYAI Levente festőművész kiállítása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 30. péntek

Éjfény és virágbirodalom

BARANYAI Levente festőművész kiállítása

2022. december 1–30.

Baranyai Levente festőművész nagyméretű vásznain madártávlatból, manipulált légifelvételek felhasználásával jelenít meg táj- és városrészleteket. Festményei a vaskosan, több rétegben felvitt olajfestéktől, és az így létrejövő izgalmas térhatásoknak köszönhetően, valamint a pasztózus absztrakt színfoltok révén drámai hatást keltenek. Művei egyrészt a vizuális médiumok ismeretelméletére és esztétikájára vonatkozó kérdéseket vetnek fel, miközben a kompozíciók a valóságból indulnak ki, és a közeliben széteső festéktextúrák – a megfelelő távolságból személve a képet – egy reális látvánnyá állnak össze. A festői bravúron, a vastagon felvitt színrétegeken és a magasból elénk táruló különleges perspektívákon túl, a képek mélyebb jelentésrétegeket is hordoznak, Baranyai szociológiai és filozófiai üzeneteket fogalmaz meg, reflektálva saját korára és társadalmára, a világban zajló eseményekre.

A Hegyvidék Galériában a festőművész két legújabb festményciklusa kerül bemutatásra. Éjfény című sorozatában az ember által épített, és az évszázadokon át egyre bővülő és terjeszkedő metropliszok világát eleveníti meg, ahogy az éjszakában felvillanó fényeik csillagrendszerként ragyognak az űrből, illetve galaxisként uralkodnak a távoli csillagként pislákoló kistelepülések felett, felvetve a fényszennyezés kérdéskörét. Virágbirodalom című sorozatában pedig a történelmünk során lezajló világbirodalmi törekvések, gyarmatosítások, háborúk és pusztítások ellenpontjaként a béke, a nyugalom iránti, valamint a tudás tiszteletére és az emberi szeretetre irányuló vágy fogalmazódik meg.

Kiállításmegnyitó:
2022. december 1. (csütörtök) 18:00

A kiállítást megnyitja:
Készman József művészettörténész, kurátor

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A kiállításmegnyitón való részvétel díjtalan.

A kiállítás megtekintése regisztrációs jegy (200 Ft) megvásárlásával lehetséges. Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Hegyvidék Kártyával ingyenes.

A kiállítás megtekinthető 2022. december 2-tól december 30-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között.

Kép // Baranyai Levente: Black Tokio, 2021; olaj, vászon, 156×230 cm

Ajánlatunk


A Szépség és a Szörnyeteg a Disney egyik legsikeresebb, legelbűvölőbb meséje, az első olyan animációs film, amelyet Oscar-díjra jelöltek a Legjobb film kategóriájában, és öt Grammy-díjat is kapott.

A különleges vizuális és akusztikus megoldásokat is ötvöző előadás Balázs Zoltán rendezésében a megbocsátás és a józan ész érvényesítésének lehetőségeit kutatja egy degeneratív világ és egy tébolyult evolúciós kísérlet koordinátái közepette.

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Ajánló


Musical a Pécsi Balett társulatával, közreműködik a Pécsi Szimfonietta és a Pécsi Nemzeti Színház Énekkara. Minden idők legsikeresebb Broadway musicalje…

Musicalmesék a Budapesti Operettszínházban 4-99 éves korig!

Közjegyző az emeleten - a csavaros vígjáték Moravetz Levente remekül összehozta a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket (Szőke Zoltán és Gyebnár Csekka…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat