Program


Élőkép Színház: Élő felszín – családi előadás

Élőkép Színház: Élő felszín – családi előadás

Élőkép Színház: Élő felszín – családi előadás
vizuális színházi előadás és elmélyítő foglalkozás családok részére a Föld napja alkalmából
6 éves kor fölött minden korosztálynak ajánlott

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 21. vasárnap, 14:00

2024.04.21. vasárnap 14.00-15.30

Külső nézőpontból szembesülni a ténnyel, hogy a Föld a mi otthonunk, döbbenetes élményt jelent minden korosztály számára.

Az Élő felszín c. előadásunkban az univerzum egy távoli bolygója felől idő- és térutazáson keresztül érkezünk el a Földre. Egy vízszinetesen kifeszített elasztikus textilre képeket vetítünk, melyek mozgásszínészek segítségével égitestekként, tájakként vagy absztrakt felszínképződményekként elevenednek meg.

Az élő makettasztalon madártávlatból figyelhető meg, ahogy az izzó, hömpölygő anyag kőzetté dermed, vagy ahogy felhők sűrű kavargásából jéghegyek bukkannak elő, majd elolvadva süllyednek alá... a Földre érkezve előbb természeti jelenségekben – a tenger hullámzásában vagy a zsongó mezőben – gyönyörködhetünk, majd fokozatosan jutunk el civilizációnk még természetközeli, később korunk digitalizálódott világához. Ahogy belefeledkezünk a hangkompozíció és a látvány poézisébe, úgy jutunk egyre közelebb emberi létünk mikrouniverzumához.

A résztvevők az előadás után kipróbálhatják a felszín mozgatását.

 

„Az első perctől kezdve a produkció hatása alatt voltam, lenyűgözött, ahogy a felszín egy másodpercre sem áll meg, folyamatosan lélegzik, pulzál, akárcsak az ember... olyan érzésem volt, mintha horrorfilmbe csöppentem volna: az univerzum horrorfilmjébe. Várakozással és feszültséggel teli volt a légkör, az ember nem tudhatta, hogy a következő pillanatban, mi fog kitörni, mi keletkezik. (...) A produkció egyszerre vizuális mozgásszínház és bábszínház. Az előadók egyszerre táncosok, színészek, bábok és bábozók. Ott vannak, de még sincsenek. Látjuk őket, de mégsem. Nem tudom eldönteni, hogy az előadás befogadásával a természettudományok vagy inkább a művészet iránt érdeklődő néző kap többet: Bérczi Zsófiának és csapatának sikerült eltalálnia és kitágítania azt a mezsgyét, ahol a két diskurzus találkozik. (...) az Élőkép Színház előadásait örömmel ajánlom az iskolák figyelmébe.” (Szlávik Dóra: Az univerzum tánca, prae.hu, 2014, https://www.prae.hu/article/7073-az-univerzum-tanca)

Zeneszerző: ifj. Kurtág György

Előadók: Bérczi Zsófia, Hrotkó Csenge, Horváth Réka

Technikus: Tankó Barnabás

Látványtervező, rendező: Bérczi Zsófia

Ajánlatunk


A fiatal amerikai orgonaművész, Bryan Anderson a Pennsylvania Államban megrendezett 2023-as Longwood Gardens Nemzetközi Orgonaverseny nagydíjasa. „Briliáns” és „első osztályú” - így méltatta játékát a kritika.

Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulóját ünnepli a nyitókoncert, amit a Budapesti Tavaszi Fesztivállal egyidős, világhírű Chamber Orchestra of Europe ad Perényi Miklós gordonkaművész közreműködésével.

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Ajánló


Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat