Program


Eric-Emmanuel Schmitt: Rejtélyes viszonyok

Eric-Emmanuel Schmitt: Rejtélyes viszonyok

Eric-Emmanuel Schmitt:
Rejtélyes viszonyok

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 25. csütörtök, 19:00


Lövések dördülnek egy eldugott norvég szigeten, ahol a Nobel-díjas író Abel Znorko a világtól elvonultan él. A zseni magányát Erik Larsen kisvárosi újságíró zavarja meg, akinek az író hosszú évek óta először, valamiért mégis hajlandó interjút adni. De hamarosan kiderül, hogy ez a riporter nem elégszik meg a közhelyes válaszokkal. Larsen, újságíróktól szokatlan elszántsággal igyekszik kideríteni, ki az a titokzatos H. M., akinek Znorko a „Be nem vallott szerelem” című regényét ajánlotta… A szokványos kérdésekkel és okoskodásokkal induló riport során azonban egyre különösebb titkok derülnek ki egy cseppet sem hétköznapi szerelmi kapcsolatról.

A francia származású szerzőt - aki Diderot metafizikájából szerzett filozófiai doktorátust - leginkább színdarabjai és forgatókönyvei alapján tartják számon. Közel húsz művét állították már színpadra, több mint harminc országban, és négy nagyjátékfilm forgatókönyvének szerzője, melyek közül a magyar közönség a Velencei fesztivál közönségdíjával jutalmazott Moniseur Ibrahim és a Korán virágait, vagy a Diderot életéből készült A szabadgondolkodót a hazai mozikban is láthatta.

A Rejtélyes viszonyokból, amelynek főszerepét a francia ősbemutatón Alain Delon játszotta, 2002-ben a norvég Kjetil Bang-Hansen, majd 2005-ben Volker Schlöndorff készített tévéfilmet.


Szereposztás:

Abel Znorko: HIRTLING ISTVÁN
Erik Larsen: LÁBODI ÁDÁM


Díszlet: Enyvvári Péter
Jelmez: Janositz Izabell
Dramaturg: Ruttkay Zsófia
Fordította: Makk Károly
Rendező: KOLOS ISTVÁN

A Rózsavölgyi Szalon és a Székesfehérvári Vörösmarty Színház közös vendégjátéka

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat